Hearthstone

6 pakli ter 1-ben, minden 4. ellenfél Shaman – Íme az átmeneti Shamanstone meta!

metabro - 5 éve

Lássuk a VS jelentését!

Új, pontosabban egy átmeneti meta vette kezdetét a Doom in the Tomb nevű event által, melynél ugye 23 lap tért vissza standardbe egy pár hét erejéig. Természetesen ez felbolygatta a metát, lássuk, hogy hogy alakultad a dolgok!

A legnépszerűbb paklik

Thrall népszerűsége eddig is az egekben volt, de az új lapok 4 (!) százalékot dobtak a class-on – immáron minden 4. meccsen Shaman ellen játszunk. A Quest variáns továbbra is a legnépszerűbb, azonban az Aggro verzió a semmiből feltámadt és lett a 4. legnépszerűbb deck. A második helyen a Resurrect Priest áll, bő 6 (!) százalékot javítva az előző héthez képest, míg a 3. helyen a Quest Druid önmagában tartja életben 8 százalékos népszerűségével a Class-t. 

A legjobb paklik

Természetesen alaposan megváltozott a Tier 1 is: a Highlander Hunter (2.) és a Combo Priest (3.) még megtalálható, az Aggro Warrior tier 2-ig csúszott. Helyette az aggro és a meta királya jelenleg az Aggro Shaman (1.) 53.59%-os győzelmi rátával, míg 4. helyig menetelt a Quest variáns (53.08%). Újabb Shaman deck található az 5. helyen a Murloc személyében, valamint a Highlander Paladin ment még nagyot a héten és fért be a 6. legnépszerűbb pakliként a legfelsőbb tierbe. 

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el! 

Matchupok

Ha már a meta királya az Aggro Shaman, akkor természetesen az ő matchupjaira nézzünk rá egy kicsit! A Highlander Hunter, Highlander Mage ellen picit nehezebb a dolga, illetve az Aggro Warrior is neccesebb matchup, hogy vajon legyorsulja-e, de mind nyerhető. Az egyetlen igazán szenvedés az természetesen a kontrollok királya, a Control Warrior elleni, ugyanis a deck képes kivéreztetni Thrallt és seregét. Ez a koncepció azonban nem annyira népszerű és messze nincs a legeredményesebb deckek között, így nem meglepő, hogy az Aggro Shaman – még ha átmenetileg is – a meta királya.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva