Hearthstone

Egyre durvább méreteket ölt a Shaman, a Rogue jön fel, Gul’dannal senki sem játszik

metabro - 5 éve

Lássuk a VS jelentését!

Az utóbbi napokban írtunk arról, hogy a játékosok panaszkodnak a Shamanstone miatt:

Lássuk, hogy mennyire van igazuk a heti meta alapján! Spoiler: egyre jobban…

A legnépszerűbb paklik

Elég szembetűnőek a változások egy héttel ezelőtthöz képest: a Shaman népszerűsége 5 százalékkal nőtt, a Rogue-é is hárommal, míg a Warlockot szinte senki nem tolja már. A legnépszerűbb deck a Quest Shaman, majd nagy szakadékkal egy újabb Shaman, az Aggro variáns, végül végre egy nem Shaman deck a 3. helyen, a Resurrect Priest majdnem 8 százalékkal áll. 

A legjobb paklik

A Temp Rogue bekerült a Highlander Paladin helyére, egyébiránt nem volt érdemi változás Tier 1-ben. A Highlander Hunter megelőzte az Aggro Shamant, illetve a Combo Priest a hatodik helyre zuhant, de ezek minimális különbségek – a Tier 1 tulajdonképpen egészséges nagyjából.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el! 

 

Matchupok

Múlt héten a Shaman matchupjait néztük meg, most tegyük meg ezt a Hunterrel! Nos látható, hogy miért ez a deck a legjobb a sok Shaman deck ellenére is: egyrészt mind ellen jól teljesít, másrészt kevés a rossz matchup. A legnagyobb szenvedés Resurrect Priest ellen megy, nem tudja megoldani a deck a nagy visszatérő lényeket. emellett a gyors paklikat se szereti: az aggro és tempo Rogue, valamint a terülős Zoolock okoz nehézséget – de ugye utóbbi például alig van jelen a metában. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva