Tech

Az AMD árcsökkentéssel válaszolt a GTX 1660 Ti-ra


Az AMD tudja, hogy hogy kell megnyerni a vásárlókat.

Az Nvidia GTX 1660 Ti nem a legjobb ár/érték aránnyal lett megáldva, ettől függetlenül az AMD nem igazán tud labdába rúgni ellene, hiszen az új Navi kártyák startja még elég távol van jelenleg. Épp ezért döntöttek úgy, hogy a GTX 1660 Ti riválisát, az RX Vega 56 árát csökkentik, így 285 euróért már hazavihetjük a legolcsóbb darabokat.

Az angol OCUK kínálatában már ott szerepel

A népszerűbb külföldi webshopokban már meg is történt az árleszállítás, érdemes szétnézni az eBuyer és az OCUK kínálatában. Sajnos hazánkban szokás szerint erre várni kell, persze az ár is magasabb lesz a 27%-os ÁFA-nak köszönhetően, így hazánkban várhatóan 115 ezer forint környékére fognak leesni az árak.

Az RX Vega 56 egyébként kellemes alternatívája a GTX 1660 Ti-nak, ugyanis 8 GB HBM2 memóriával szerelték, míg a GTX-et csupán 6 GB GDDR6-tal. Továbbá a Vega mellé csomagolnak három játékot, amelyek összértéke 45 ezer forint. Erőben pedig nagyjából egy szinten vannak, viszont a fogyasztása és a hőtermelésre oda kell figyelni, ugyanis a Vega közel kétszer annyi áramot eszik, mint az 1660 Ti.

Ezt olvastad már?

Megérkeztek a GTX 1660 Ti tesztek – Megéri megvenni?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva