Gaming

Jön a Magyar Esport Bajnokság, Magyarország első hivatalos, sportszövetség által kiírt esport ligája


Indul Magyarország első hivatalos esport bajnoksága!

MI A MAGYAR ESPORT BAJNOKSÁG?

Az első magyar E-sport Sportági Szövetség által kiírt hazai bajnokság. Először hozza el a valódi e-sport liga élményét és rendszerét.  A versenyzők ~1 éven belül 4 különálló szezonban mérhetik össze  tudásukat, ahol egy szezon ~3 hónapig tart.

A bajnokságo(ka)t a Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség hívja életre, három “e-sportágban”. Az első kiemelt esemény egy FIFA 20 Kick-Off liga lesz, amire mind Xboxon, mind pedig PlayStation platformon lehet jelentkezni. Ezt követően 2020-ban FUT bajnokságot is hirdet majd a szervezet, valamint két új e-sportág is csatlakozik a felhozatalhoz, a PUBG és a CSGO.

A bajnokságok két osztályra lesznek lebontva, lesz egy első és egy másodosztály. Az, hogy ki melyik osztályban versenyezhet, a háromhavonta megrendezésre kerülő nyílt selejtező során derül ki, amin akár hivatalos sportegyesületek is képviseltethetik magukat. A bajnokság legjobbjai a szezon végén egy Offline rendezvény keretein belül feszülnek majd egymásnak, hogy kiderüljön, ki közülük a legkiemelkedőbb.

A FIFA 20 Kick-Off bajnokság teljes nyereményalapja 1,8 millió forint, vagyis 900 ezer forint az Xbox platformon játszóknak, s szintén 900 ezer forint a PlayStationön versenyzőknek. Ez az összeg eloszlik az osztályok között, az első osztályban teljesítők 600 ezer, míg a másodosztályba kerülők 300 ezer forintos összdíjazásért játszhatnak. Érdemes lesz tehát meghajtani a selejtező időszakot!

Jelentkezni a következő linken lehet: nges.hu/jelentkezes

További információkért pedig a Magyar Esport Bajnokság hivatalos oldalát és Facebook oldalát ajánljuk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva