Tech

Íme az Nvidia öntanuló algoritmusa, ami kétdimenziós képekből készít térbeli modellt

ujsagiro - 4 éve Címkék: nvidia, tech,

Nem ritka, hogy 2D-s rajzokat alakítanak át 3D-s modellé, hogy bekerülhessenek egy videojátékba vagy egy filmbe, esetleg lehessen őket 3D-nyomtatni. Ehhez jelenleg egy szakemberre van szükség, aki megtervezi és majd elkészíti az egészet. Az Nvidia algoritmusa ugyanezt csinálja, emberi beavatkozás nélkül, és egész jól működik, ahogy az alábbi képen is látható.

Volt már ilyesmire kísérlet, viszont eddig több szögből több képet használtak, az Nvidia algoritmusának viszont elég volt egyetlen fotó ahhoz, hogy elkészítse a 3D-s modellt. Jelenleg is tart egy konferencia Vancouverben, ennek alkalmával publikálták a kutatásukat.

Az algoritmust már meglévő modellekkel képezték, amelyek szintén képek alapján készültek. Két napig tart, mire betanítja magát egy adott témára, ezután viszont 0,1 másodperc alatt képes lemodellezni egy 2D-s képet, jelen esetben madarakat.

Arról csak feltételezéseink vannak, hogy ez a videojátékok számára mit jelent. A grafikusok által rajzolt képeket ezzel a módszerrel talán könnyebben készíthetnek 3D-modelleket, ezzel felgyorsítva a munkafolyamatot. Persze ehhez az is kell, hogy az adott objektumok terén jártas legyen a robot. Ami viszont biztos, hogy a gépeknek, például az elektromos autóknak segíthet jobban érzékelni a környezetüket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva