Fortnite

Ninja elmondta, miért nem törődik nézőszámmal

ujsagiro - 4 éve Címkék: mixer, ninja, shroud, streamer, twitch,

Ninja augusztusban ment át a Mixerre, utána pedig Shroud is átpártolt, aki elvesztette a nézői 85 százalékát. Ezután nem meglepő, hogy Ninja megszólalt a Mixerre vándorlásról, és a csökkenő nézőszámokról.

Figyeljetek, szeretném, ha megértenétek valamit, látom, hogy a nézőszámról beszéltek. Szerintem nem tudjátok, hogy mennyire nem érdekel, oké? Nagyon keveset jelent most a nézőszám a Mixeren. Élvezem, amit csinálok, és még csak a számok vagy reklámok miatt sem kell aggódnom. Elmehetek nyaralni, tarthatok szünetet, jól megvagyok. Fókuszálhatok csak a tartalomra, és ha valakinek nem tetszik, az nyugodtan elmehet.

Shroud szinte ugyanezt mondta novemberben, az ő szavai úgy szóltak, hogy nem kell ott ülnie, és stresszelnie azon, ha csökken a nézőszám.

Az biztos, hogy mindkét streamer szerződésben áll a Microsoft tulajdonában lévő Mixerrel, arról viszont csak találgatások vannak, hogy mennyit kaphattak a platformváltásért. A Dot Esports értesülései szerint Ninja 10 millió dollárt keresett a Twitchen 2018-ban, a Mixer pedig 6-8 milliót ígérhetett neki, de van, aki 100 milliót tippelt.

Mindenesetre úgy fest, hogy lazán kezelik a streamelést, mióta nem a hirdetésektől és a nézőktől függ a fizetésük. Akár tarthatnánk attól is, hogy ez a közvetítés rovására megy, már ami a minőségét illeti, de egy Microsoft szintű cég valószínűleg kitér erre a szerződésben.

Eközben a Twitch is észbe kapott, több millió dolláros szerződést kötöttek három streamerrel.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva