Egyéb

25 éves titok derült ki az első Playstationról!


Az első Playstation konzol több értelemben is forradalminak számított, olyan technológiát hozott el az otthonokba, ami megjelenése idején – 1994-1995-ben – szinte forradalmian hatott a videojáték piacra. Nem is meglepő, hogy az utolsó modell gyártását 2005-ben állították le, de még így is kerülnek elő olyan meglepő dolgok, amik a konzol 25 éves történelmében senkinek sem tűnt fel.

A konzol hangjaiért felelős zeneszerző, Takafumi Fujisawa is elárult egy hasonló „titkot” a Game Informernek, ami a konzol indításához kapcsolódik.

Mikor bekapcsoljuk a konzolt és megjelenik a Playstation akkori logója, hallhatunk egy hangot, amit eddig mindenki csak egyfajta indításjelzőnek hitt. Ez a hang szinte egybe is forrott a PS1-el, ikonikus lett, Fujisawa viszont elárulta, hogy van érdemi funkciója is, mégpedig maga a konzol állapotáról, illetve a lemez – ha van benne – beolvasásának sikerességéről adott egy visszajelzést.

„Az elejétől kezdve azt szerettem volna, hogy a hang legyen olyan izgalmas , mint azok, amiket akkor hallunk mikor besétálunk egy moziba. Azt szerettem volna, hogy az emberek tudják, itt valami nagyszerű fog történni” – mondta Fujisawa.

Magát a konzolt már 14 éve nem gyártják, az eredeti megjelenés óta eltelt 25 év, ami alatt több változatot is megélt már, a hang viszont nem változott vele. A Sony azóta megjelentetett további három konzolgenerációt, vélhetőleg jövő év utolsó negyedében érkezik az ötödik számozott gépük, ezért is izgalmas, mikor ilyen klasszikusokról derülnek ki olyan dolgok, rejtett infók, amik eddig senkinek nem tűntek fel.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva