League of Legends

Még mindig túl erős lenne Mordekaiser? A játékosok tovább gyengítenék a szörnyeteget!


Az újdonsült Mordekaiser már annyira nem új, de még mindig eszméletlenül erős. Legalábbis ezt gondolják a játékosok.

Mordekaiser elég kényes téma, mióta megkapta a rework-öt, ugyanis azóta a játékosoknak legtöbbször csak fejfájást okozott. Persze, a karaktert ért változtatások után sokan arra hajtottak, hogy kiismerjék az új verzióját, ami a statisztikáján is tisztán látszik.

A u.gg adatai szerint ugyanis Mordekaiser a legjobb felső ösvényes karakter jelenleg, akit 14,2%-ban választanak a játékosok, emellett 26%-ban kitiltják, és közel 48500 mérkőzésen 53,22%-ban nyert, ami barátok között is több mint 25500 győzelem.

De mitől ilyen erős Mordekaiser?

Eleinte a kitje volt az, ami lehetővé tette, hogy terrorizálhassuk vele a többi játékost. Ezután érkezett hozzá egy kis gyengítés, finomhangolás, majd mondhatni picit hátrébb szorult a népszerűségi versenyben, de még ekkor is előszeretettel vették elő bármelyik mérkőzésen. Aztán jött a Rise of the Elements, avagy az előszezon frissítése, ahol az átdolgozott Conqueror rúnának köszönhetően újra ő lett a színpad sztárja, hisz maga a rúna is rendkívül erős, hát még, ha egy olyan hőssel párosítjuk, akitől még egy túlzott erővel rendelkező rúna nélkül is kell félni.

Milyen rúnát vigyek neki?

Mint ahogy fentebb is említettük, a keystone az mindenképp legyen a Conqueror, azon belül Triumph, Legend: Tenacity és Coup de Grace. Másodlagos rúnaágon Domination, azon belül pedig Taste of Blood és Ravenous Hunter. A statisztikai jelzőkből a két Offense és a Defense a legmegfelelőbb választás.

Képességek és tárgyak

Érdemes mindenképpen először a Q képességét fejleszteni, majd az E-t és végül a W-t. Természetesen emellett, ahol tudunk, tegyünk az ultinkra is. Tárgyaknál kezdésnek Doran’s Shield, cipőből Ninja Tabi. Core item még a Rylai’s Crystal Scepter és a Liandry’s Torment. Negyedik tárgynak Zhonya’s Hourglass vagy Spirit Visage, ötödiknek szintén Zhonya vagy Spirit – attól függően, hogy az előbb melyiket választottuk, plusz, ha kevésbé van szükségünk a tankosságra, akkor a Morellonomicon is megfelelő választás lehet.

Ti milyen gyakran játszotok Mordekaiserrel? Gyengítenétek rajta?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva