Gaming

Meghozhatja az áttörést a legújabb XBOX?


Jó lenne, ha a Microsoft ezúttal nem baltázná el a következő konzolháborút. El is mondjuk, hogy miért.  

Így 2019 év végén már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a konzolgeneráció idei csatájában a Microsoft jelentősen alulmaradt a Sony PlayStation-jével szemben, ami még annak ellenére is igaz, hogy Magyarországon sokkal nagyobb számban vannak az XBOX tulajdonosok. A redmondiak ugyanis hiába hozták össze a világ valóban legerősebb konzolját az XBOX ONE X képében, már a kezdeti, kifogásolható funkciók értelmetlen erőltetése és az igazán áttörő, system sellernek számító exkluzív játékok hiánya miatt egyszerűen csak kullogott a konkurencia után.

Ennek pedig mi, játékosok láttuk a kárát, hiszen elég csak a processzor piacra tekintenünk ahhoz, hogy láthassuk, mennyi hasznunk lehet abból, ha egyszerre legalább két hatalmas cég versenyez a kegyeinkért és egyúttal a pénztárcáinkért. Ugyanis – többek közt – így ár-érték arányban lényegesen jobb termékeket kaphatunk. Éppen emiatt bízunk a pár napja az idei The Game Awards-on bejelentett, következő generációs XBOX-ban is, aminek minden lehetősége megvan, hogy sokkal jobban teljesítsen elődjénél és akár a konkurenciát is megszorongassa.

Azt már a nyári E3 óta tudjuk, hogy a Microsoft még egyszer nem akarja elkövetni ugyanazt a baklövést, ezért szépen bevásárolt fejlesztőstúdiókból, akiknek hála elegendő mennyiségű és minőségű exkluzív játék érkezhet a platformra. Így meg fogjuk kapni a méltán népszerű Hellblade: Senua’s Sacrifice folytatását és más címek mellett jön az univerzumot tovább bővítő Gears Tactics is.

A kisebb toronyként kinéző konzol további előnye, hogy az összes korábbi XBOX generációs játékkal kompatibilis lesz, ami azt jelenti, hogy a klasszikus, a 360-as és az XBOX ONE-os címeket egyaránt kipróbálhatjuk majd vele és emellett akár a régebbi perifériákkal is megtehetjük ezt.

Bár a konkrét hardveres specifikációt még nem árultak el, azt azért már tudjuk, hogy 4K-ban akár 120 fps-re is képes lesz az eszköz, míg 8K-ban jó eséllyel “csak” 60 fpsre kell számítanunk. A konzol véglegesen búcsút int a HDD-nek és újgenerációs SSD-re cseréli, a benne lévő videókártya pedig nyolcszor erősebb lesz, mint az XBOX ONE által használt és kétszer izmosabb, mint az XBOX ONE X-é. Ezek alapján már látszik, hogy az új jövevénynek szinte minden oka megvan a sikerre, amibe természetesen azért a játékosoknak is lesz még beleszólásuk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva