Tech

A játékipar két óriása fogott össze, hogy játékszolgáltatást indítsanak


Az Nvidia neve valószínűleg ismerős, elvégre videokártyákat készítenek játékokhoz. A kínai Tencent inkább a háttérben van, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jelentős, sőt. Övék az egész Riot Games, részesedésük van az Epic Games-ben(48%), az Activision Blizzardban(25%) és a Ubisoftban(5%) is.

A Tencent korábban megegyezett az Intellel, hogy közösen készítenek felhős játékszolgáltatást, most viszont az Nvidiával is összeálltak – írja a Dotesports. Természetesen grafikus meghajtókat szállítanak be nekik, azt pontosan nem tudni, hogy milyeneket.

Ezzel konkurenciát állítanak a Google és a Microsoft szolgáltatásának, amely AMD hardverekkel működik. Persze a Tencent kínai piacra összpontosít, viszont láttunk már olyat, hogy kivonultak a globálisra. Korábban mindenhol elérhetővé tették a saját játékos platformjukat, ami a Steamnek állít konkurenciát. Ez a WeGame, aminek Kínában már 200 millió felhasználója van, szemben a Steam 125 milliójával. Tehát simán lehet, hogy a kínai óriás fog még fejfájást okozni a Microsoftnak és a Google-nek.

Címlapkép: 123rf

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva