BoardGame

Hitler mindenhol megbújik


Kissé bizarr kerettörténetbe helyezték játékukat a Secret Hitler alkotói: a most már Magyarországon is megjelent cím világtörténelem legvészterhesebb, legnagyobb népirtását hozó korszakában és országában, a harmincas évek Németországában játszódik. A feladatunk pedig pont az, hogy ebben súlyos környezetben kvázi politikai szereplőként álljunk helyt.

Vagyis intrikáljunk, szúrjunk hátba másokat, kitaláljuk, ki kinek az oldalán áll (mert még a végén a saját párttársad sebesíted meg), mindez pedig természetesen azért, hogy hatalomra jussunk. A játékosok mindenféle pártok tagjai lehetnek, és cél a saját párt hatalomra juttatása. Mindeközben mindegyik között megbújik a névadó “titkos Hitler”. Hát, végül is van ebben báj és kellem, még ha kicsit sötétoldalas is, de az biztos, hogy elég jól össze van rakva a doboz, ha már egyszer 2016-ban jelölt volt a Legjobb partijáték kategóriában a Golden Geek Awardson.

Magyar fordítása még, talán nem is lesz, hacsak nem kattannak rá a magyarul beszélő játékosok. Könnyen tanulható, de a sztori miatt inkább 13 éves kor fölött ajánlják, és minimum hárman kell lenni hozzá, és fél-egy óra alatt játszható le.

 

 

A lázadók nyerhetnek-e valaha a birodalom ellen

 

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva