Gaming

5 ígéretes játék, amiért annyira várjuk 2020-at!


Az már biztos, hogy a következő évben se fogunk unatkozni.

Egyáltalán nem mondhatjuk, hogy ne lett volna játékos szempontból egy érdekes év az idei, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy számtalan kiemelkedő alkotásnak örülhettünk, legyen szó AAA-, vagy éppen indie címekről. Szerencsére 2020 is sok izgalmas játékot tartogat, amik közt folytatódnak klasszikus szériák, kapunk teljesen új címeket, de még alaposan újragondolt remake-eket is.

1.) DOOM: Eternal (2020. március 20.)

Még tavaly nyáron a Bethesda E3-as konferenciáján jelentették be a DOOM következő részét, ami ezúttal a Földön fog játszódni, hiszen drága bolygónkat elözönlik a démonok és egyéb rondaságok, amikből a folytatásban kétszer több félét fogunk kapni. Az eddig napvilágot látott anyagokból már látható, hogy a szokásos, nagybetűs hangulatból biztosan nem lesz hiány, miközben Doom Slayer barátunk az eddigieknél sokkal brutálisabb ellenfél lesz, ami leginkább a vadiúj kivégzési formákban fog megmutatkozni.

A készítők elmondása alapján kapni fogunk még újfajta élményeket garantáló, filmszerű jeleneteket, az új rész még akciódúsabb és grandiózusabb lesz elődjénél, valamint jön egy olyan többjátékos mód is, amiben a szörnyetegek bőrébe is belebújhatunk. Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy valóban hosszú és tartalmas egyjátékos kampányt ígérnek az FPS-ek szerelmeseinek. Hát kell ennél több?

2.) Resident Evil 3 remake (2020. április 3.)

Viszonylag friss hír, hogy a Capcom a felújított második rész sikere után elhozza nekünk az újraértelmezett harmadik epizódot is. Az 1999-ben megjelent Resident Evil 3: Nemesis vadiúj változata nem meglepő módon az előző játék történetét viszi tovább, amiben – csak, hogy kavarjuk kicsit a dolgokat – a legelső részből ismerős Jill Valentine lesz a főszereplő. A remake ugyanazt a játékmotort fogja használni, mint az idén januárban felfrissített epizód, így a látványvilág biztosan rendben lesz és a gépigény se lesz valami egetrengető.

A készítők azt ígérik, hogy a második rész remake-jéhez viszonyítva még nagyobb bátorsággal nyúlnak az alapanyaghoz, így több helyen is új dolgokkal fogunk találkozni. Mindezek a grafikát és a történetet egyaránt fogják érinteni, de a játékmenet is sokkal jobban fog igazodni a kor igényeihez. A legjobb az egészben pedig az, hogy a játék megvásárlásával megkapjuk a többjátékos módként funkcionáló Resident Evil Resistance-t is.

3.) Cyberpunk 2077 (2020. április 16.)

A CD Projekt RED csapatában eddig sem kellett csalódnunk, úgyhogy valószínűleg ezután se fogunk, már csak azért sem, mert a Cyberpunk 2077-tel egy éveken át tökéletesített, igazán sötét atmoszférájú, vérbeli sci-fi fog tavasszal megjelenni. Ráadásul az egész egy nyílt világú, adrenalinnal átitatott akciójáték lesz, ahol egy óriási futurisztikus városban, Night City-ben fogunk egy törvényen kívüli hacker és zsoldos bőrébe bújni.

Akinek már volt szerencséje a Deus Ex-hez, vagy a Dishonored-hez, az pontosan tudja, hogy mennyire jó, amikor egy küldetést akár többféleképpen is meg lehet oldani. A Cyberpunkban erre is lehetőségünk lesz, ami nem is árt, hiszen utcai bandákkal, alvilági figurákkal és megacégek kiképzett biztonsági embereivel egyaránt összehoz majd minket a sors. A fejlesztők törekedtek arra, hogy a játék során hozott döntéseinkkel alakíthassuk a történetet is, ezért a magas újrajátszhatósági faktor biztosan jelen lesz a Cyberpunk 2077-ben.

4.) The Last of Us Part II (2020. május 29.)

Ha van játék, ami miatt mindenképp érdemes beszerezni egy PlayStationt konzol otthonra, az a The Last of Us, ami anno PlayStation 3-on és PlayStation 4-en is sikert sikerre halmozott. Így hát nem kérdés, hogy úton van a Naughty Dog által dédelgetett folytatás, ami az összeomlás szélére sodort civilizációt fogja velünk közelebbről is megismertetni.

Pontosan 5 évvel járunk az előző rész eseményei után, ahol nem elég, hogy a fertőzöttek az eddigieknél még nagyobb veszélyt jelentenek, de a túlélésre játszó emberek is mindenre képesek lesznek az életbenmaradásért. Ezúttal Ellie lesz az irányítható főszereplőnk, akivel fedezékalapú harcokban, fordulatos történetben és életveszélyes kalandokban lesz részünk.

5.) Dying Light 2 (2020. tavasz)

A zombik hentelése valószínűleg sosem fog kimenni a divatból, főleg akkor nem, ha olyan izgalmas formában tálalják, mint ahogy anno a Techland csapata tette a Dying Light első részével. A folytatás elkészítésekor viszont igyekeztek szakítani a korábbi epizód gyermekbetegségeivel, ezért a fejlesztési folyamat során a rajongók visszajelzéseit is figyelembe vették, sőt, jó pár tőlük érkező, új ötletet meg is valósítanak a Dying Light 2-ben.

A játék alatt a saját fejlesztésű, nyílt világokra optimalizált C-Engine fut majd, ami hatékony eszköz lesz a még komorabb és kegyetlenebb világ megjelenítésében. A hatalmas, apokaliptikus város ezúttal dinamikus napszakokkal gazdagodik, de lesznek itt új parkour mozdulatok és képességek, illetve környezet befolyásoló interakciós lehetőségek is. Az egyjátékos mód mellé, pedig kooperatív lehetőséget is kapunk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva