Counter Strike

Az EG-n is túljutott, így zsinórban negyedszer döntőzik a mouz!


A mousesports az elmúlt egy hónapban 3 LAN-on szerepelt, és mindhármat megnyerte. Az év utolsó nagy eseményén, a moszkvai EPICENTER-en is jól szerepelnek, hiszen az Evil Geniuses legyőzésével a döntő bebiztosítva, már csak a Vitality-n kell túljutni.

A mouz jelenlegi ötöse március óta van együtt, és bár meccseik 70%-át megnyerik, sokáig nem jött össze semmi. Májusban megnyerték a DreamHack Tourst, egy 8 csapatos tornát, ahol első számú esélyesek voltak, de több trófeát nem gyűjtöttek be. A berlini Majoron is már a csoportban kiestek, így úgy tűnt, hogy az évet már komolyabb eredmény nélkül zárják.

Azonban az utolsó négy LAN-on négyszer jutottak döntőig, így joggal mondhatjuk, hogy jó munkához idő kell.

Kínában (Asia Championships), Dániában (ESL Pro League S10) és Los Angelesben (cs_summit 5) már nyerni tudtak, ma este pedig fény derül rá, hogy sikerül -e zsinórban negyedszer is győzelemig jutniuk.

A mostani EPICENTER-en a csoportban a Virtus.pro (2:1), majd az Evil Geniuses (2:0) ellen sikerült nyerniük, majd az elődöntőben ismét elkapták a világranglistán éppen mögöttük álló EG-t (2:0). A fináléban az a Vitality jön, amely sorrendben az EHOME, a Na’Vi, és a Heroic ellen győzött, soraiban a szenzációs formában játszó ZywOo-val és ALEX-szel.

Mindkét csapat megérdemelten jutott döntőig, de vajon ki húzza a rövidebbet? A shox-szal csak két hónapja együtt játszó Vitality, vagy a mouz, amely a malmöi negyeddöntőben már alulmaradt? Az biztos, hogy ha olyan meccset kapunk, mint Svédországban, akkor izgalomból nem lesz hiány.

A mérkőzés magyar idő szerint 16 óra 35 perckor kezdődik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva