Apex Legends

A Fortnite népszerűsége elkezdett visszaesni


Twitchen egy közkedvelt játék taszította le a trónról.

Az utóbbi időben egyre több helyről lehet hallani, hogy az Epic minden igyekezetének ellenére egyre kevésbé képesek lekötni a Fortnite játékosait, ami most újabb megerősítést nyert. A 2019-es State of the Stream jelentésből ugyanis kiderült, hogy Twitchen a tavalyi eredményeihez viszonyítva 28%-os esést produkált a játék nézettség tekintetében, amivel idén már csak a második legnépszerűbb játék lett a méltán népszerű streaming platformon.

Így az első helyet a 2018-as számaihoz viszonyítva 7%-kal gyarapodó League of Legends csípte meg, ami igencsak komoly fegyvertény, hiszen a Riot játéka idén ünnepelte tizedik szülinapját. A másik érdekesség, hogy Twitchen a csupán beszélgetős streamek is 42%-kal erősödtek, a Rockstarhoz köthető GTA V pedig viszont elképesztő kiugrással, 277%-kal több mint 520 millió órányi megtekintést hozott össze.

A népszerűségi lista ötödik és hatodik helyére pár százalékos emelkedéssel a DotA2 és a CSGO érkezett, viszont egészen meglepő, hogy a World of Warcraft 55%-os növekedéssel a hetedik lett a népszerűségi listán. Valószínűleg ebben közrejátszhatott a WoW Classic megjelenése, amire rengeteg régi játékos mozdult rá. A lista nyolcadik helyére befért az új battle royale trónkövetelőnek tekinthető Apex Legends, ami már csak azért is meglepő, mert 2019. februárjában jött ki a játék.

A TOP10-es lista utolsó két helyére két Blizzard játék is befért: az egyik a 6%-kal csökkenő Overwatch, ami hamarosan egy nagyobb, bár fizetős ráncfelvarrást kap az Overwatch 2 képében, a másik pedig a szebb időket is megélt Hearthstone, amit 38%-kal kevesebbet néztek, mint a tavalyi évben.

A streaming platformok népszerűségi versenyében nem volt olyan őrülten nagy mozgolódás, így még mindig a Twitch az első a maga 73%-os piaci részedésével, utána jön a Youtube Gaming 21 százalékkal, majd fej-fej mellett a Facebook Gaming és a Mixer 3-3 százalékkal.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva