BoardGame

Ezekkel játszunk mi az ünnepek alatt: passzivistáktól a tengeralattjáró-csatáig


Passzivity

Először is megkaptuk a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól saját fejlesztésű és kiadású, hivatalos társasjátékukat, a Passzivityt. Az igen sikeres dobozért állítólag nagyobb kiadók is érdeklődtek, a kutyások karakán kiállva megtartották maguknak, és ők aratták le a babérokat! Maga a játék egyébként a Gazdálkodj okosan! (aka káeurópai Monopoly, vagy ahogy ők írják a dobozon “Garázdálkodj okosan!”) aktualizált és “kutyapártosított” verziója, és a túl vékony dobozon kívül kifejezetten igényes kialakítású. Nagyon bejövős például a kártyák hátulja, ami a párt által végzett járdahiba-javítások színes festéseire hajaz, és a játékszabály egy apró, fém Kutyapárt-kitűzővel van összetűzve, ami maga a híres-neves Kétfarkú Kutya.

Mars terraformálása – Hatalmi játszma

Ugyan játszottuk már párszor, és igazság szerint eléggé bejött, de rendes tesztre a két-ünnep-között vesszük magunkhoz a 2016-os megjelenése óta – talán kimondhatjuk – legnépszerűbb társasjáték utolsó hivatalos kiegészítőjét. Úgy tűnik egyébként, hogy minimum felemás a visszhangja az eredeti címén Turmoil kiegnek, ami egyébként az ötödik hivatalos bővítés (A kezdetek, Következő állomás: Vénusz, Hellas & Elysium, Távoli gyarmatok) a játékhoz. Szerintünk viszont egyrészt nagyon adta magát a politikai tényező beépítése a bolygó terraformációs folyamataihoz kapcsolódóan, illetve a hitelesség szempontjából kifejezetten szükség is volt rá. Arról nem is beszélve, hogy szerintünk tényleg elég jól is sikerült.

Histheory

A magyar fejlesztésű történelmi-társadalmi társasnak már nagyon megörültünk, egyből meg is írtuk, és gyorsan, még karácsony előtt két nappal szereztünk is belőle tesztpéldányt. Az biztos, hogy nem klasszikus, ilyen-meg-olyan mechanikákra épülő, azokat csavargató társasjátékról van szó, de ez így, még a kipróbálás előtt nemhogy nem riasztó, hanem kifejezetten vonzó. Különféle politikai-társadalmi irányzatokkal, folyamatokkal, jellegekkel címkézett hexákat kell a rajtuk lévő jelzések alapján egymás mellé rakosgatni, ezzel alakítva ki egy teljes és – ez fontos – valid társadalmi rendszert.

Captain Sonar

Ezt ugyan még nem sikerült megszereznünk, de karácsony után egyből, 27-én reggel az első telefonunkkal erre megyünk majd rá. A 2048-ban járunk, hatalmas gazdasági háború közepén találjuk magunkat, melynek egyik fő tétje a ritkaföldfémek megszerzése, mivel ezek alapvető fontosságúak a fejlett gépekhez és technológiákhoz. A játékban a tenger mélyén kutatjuk ezeket a legtutibb tengeralattjárókkal, és összecsapunk. Két csapat játszik egymás ellen, csapaton belül tehát kooperatív a Captain Sonar, de a két csapat bizony vérre menő küzdelmet vív. Hát, mit mondjunk, elég jól hangzik, muszáj szereznünk belőle a két-ünnep-közötti hétvégére…

 

Így éld túl a családi ünnepeket

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva