Tech

Így használhatsz szinte bármilyen kontrollert Nintendo Switch-hez


A Nintendo Switch rendkívüli népszerűségre tett szert, ezért is dönthetett úgy a japán cég, hogy kiadja a hordozható konzol olcsósított változatát, a Switch Lite-ot. A jóval kedvezőbb árú verzió mellett döntőknek több kompromisszumot is meg kell hoznia, az egyik ilyen többek között, hogy a képernyő mellett helyezkedő gombokat nem vehetik le, nem cserélhetik, így nem is rakhatják bele a – kicsit az Xbox kontrollerre hajazó – tartóba, hogy kényelmesebben tudjanak játszani. Viszont az iMore nevű oldal szerint létezik egy megoldás, amivel szinte bármilyen másik, akár külsős, más gyártótól származó kontrollert is használhatunk a Nintendo Switch Lite-al.

Forrás: iMore

Az első dolgunk, hogy beszerezzük a Mayflash Magic-NS  névre hallgató adaptert, amint az megvan, akkor már csak az alábbi lépéseket kell követnünk:

1. A Mayflash adapterhez járt egy USB-C típusú kábel. A kimenetét be kell dugnunk a Nintendo Switch Lite alján található, azzal kompatibilis bemenetbe, ezután értelemszerűen a másik, szabadon maradt végét pedig magába az adapterbe.

Forrás: iMore

2. Az adapter másik oldalán megtalálható egy kis fekete gomb, amit 3-5 másodpercig nyomva tartva választhatjuk ki a nekünk megfelelő módot. A különböző módokat más-más színek jelzik, itt addig kell váltanunk, amíg el nem érjük a piros színnel jelzettet.

3. Ha mindezzel megvagy, ragadd magadhoz a vezeték nélküli kontrollered, és kapcsolt be, majd nyomd meg a “párosító” gombot, hogy csatlakoztathasd egymáshoz az eszközöket.

Forrás: iMore

4. Amint a párosítás véget ér, a konzol képernyőjén megjelenik egy rövid ellenőrző üzenet, ami megmutatja melyik két gombot kell egyszerre lenyomnunk a kontrollerünkön, ahhoz, hogy használhassuk azt. (Xbox kontroller esetében az LB+RB párost)

Ha mindezzel megvagy, akkor már használhatod is az általad kiválasztott kontrollert! Nem vitás, hogy a Nintendo Switch Lite egy nagyszerűre sikeredett kézikonzol, viszont ha létezik egy olyan megoldás, amivel asztalra helyezve,  – sokkal kényelmesebben – egy másik kontrollerrel is lehet használni, akkor érdemes kipróbálni azt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva