League of Legends

Aurelion Sol elődje, a legendás sárkány, aki csak legenda maradt


Aurelion Sol előtt létezett egy legendás sárkány, Ao Shin, aki végül sosem jelent meg.

Ao Shin legendája halhatatlan a veterán játékosok között, még akkor is, ha utódja, Aurelion Sol itt van nekünk. Ao Shin ötlete még 2013 végén látott napvilágot, amikor is a fejlesztők egy nagyon korai előzetest jelentettek meg egy keleti tematikájú viharsárkányról. Ő volt Ao Shin.

A hős ugyan csak a hőstervezés első szakaszában járt akkor, de ahogy teltek múltak az évek, nagyon nagy volt a csend a hős körül, és néhány elejtett megjegyzésen kívül a témát mély hallgatás övezte. 2016. február 18-án azonban akkor még a Riot Gamesnél dolgozó CéciDogg osztott meg információkat a League of Legends hivatalos fórumán a közösséggel Ao Shin kapcsán.

“Az általatok Ao Shin néven megismert hős végül nem lép az Igazság Mezőire, de 2016 első negyedévében megjelenik egy sárkányhős. A (nem végleges) neve pedig Aurelion Sol.”

Nos azóta már tudjuk, hogy Aurelion Sol neve és érkezése is végleges lett, Ao Shinnel ellentétben. Azonban fontos azt is tudni a történethez, hogy Ao Shin miért nem jelenhetett meg soha sem.

Ao Shin bukása

Az elsődleges probléma volt a hős képességei, melyek fennakadtak a fejlesztők rostáján. Ugyan ez egy gyakori probléma a hősalkotás korai fázisában, amin néha tudnak menet közben korrigálnak, máskor viszont félre kell tenni a teljes koncepciót és jegelni azt, hogy később tapasztaltabban vehessék elő újra. Nem, Ao Shint nem fogják már újra elővenni.

Másodlagos problémaként felmerült, hogy Ao Shin hosszú, kígyózó testét műszaki kihívás volt megalkotni, mivel a játék azonnali fordulást követel meg a hősöktől. Tudták a fejlesztők ugyan, hogy idővel megoldható ez a probléma, de mivel a képességeivel nem jutottak előre, nem erőltették a hős fejlesztésének ezt a fázisát sem.

A legnagyobb probléma azonban mégis az volt, hogy túl hamar elkötelezték magukat Ao Shin koncepciója mellett, annak ellenére hogy a tematikus háttere még nem állt készen.

“Szóval sajnáljuk, hogy idejekorán belengettük egy kígyószerű, a villámokat uraló sárkány ígéretét…”

Ez volt hát Ao Shin legendája, avagy a villámsárkányé, aki sosem jelent meg.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva