BoardGame

Kommunizmus egy idegen bolygón


Odavagyunk a politikai-történelmi-társadalmi tematikájú társasjátékokért, azonnal le is ütjük a Boardgame rovatban, ha meglátunk egyet. Karácsony előtt a hongkongi zavargásokat lejátszót találtunk, melyben a véreskezű kínai diktatúrától kell megmenteni a szabadság szigeteként Hongkongot; előtte három nappal a két világháború közötti Németország súlyos viszonyaiban játszódót mutattunk; ez előtt pedig egy nappal a Histheory nevű magyar fejlesztésről szóltunk; és megemlékeztünk a Dum-Dum nevű első világháborús propagandatársas megjelenésének századik évfordulójáról is.

Most a Kickstarteren lőttünk egyet, a Red Outpost nevűt, aminek ráadásul szilveszterkor véget ér a kampánya. A sztorija egészen gyönyörű: a Szovjetunió teljes titokban telerak telepesekkel egy űrhajót azzal a céllal, hogy egy közeli bolygón valósítsa meg a kommunizmust a Föld helyett. Az alapvető mechanika a munkáslehelyezés, miközben a munkásaink boldogságának biztosítása is fontos feladatunk.

Minimum ketten, maximum négyen lehet játszani, akiknek a kiírás szerint fél-egy óra egy menet. Úgy tűnik egyébként, a játék másoknak is bejön, a kitűzött 5000 dollár helyett már 108 ezer fölött járnak, amit több háromezren adtak össze, és még van pár nap a kampány végéig.

A lázadók nyerhetnek-e valaha a birodalom ellen

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva