BoardGame

Mi vagyunk a grund


Nem annyira éljük azokat a játékokat, melyekben nem valami nagy-nagy dolgot személyesítünk meg, hanem egy vagy akár több, de átlagos valaki vagyunk. Ha már egyetlen személy vagyunk, legyünk legalább varázslók, vagy szuperhősök, vagy királyok vagy császárok!

A Grund nevű magyar fejlesztés mellett azonban mégsem mehetünk el szó nélkül, annyira ötletes meg kedves, hovatovább cuki. Plusz ami miatt szintén nem hagyhatjuk szó nélkül, az az, hogy az egyetlen hazai társasjátékfejlesztő-versenyen, a Board Game 12-n született, sőt kategóriájának legjobbja lett; az ezen induló csapatoknak 12 órájuk van egy működő-játszható játék elkészítésére.

Egy grundon, voltaképp egy játszótéren vagyunk, ahol mindenki önfeledten elvan, és próbál a lehető legrövidebb idő alatt minden játékhoz odaférni. Egy egyszerű játszótéri csapatot irányítunk tehát, ezzel kell minél több játékot elfoglalnunk, a legtutibb homokvárat felépítenünk, bogarakat, növényeket fotózni, és nyilván mindezek által (is) minél boldogabbnak lennünk. A játék végén célkártyák vannak, ezeket kell minél jobban teljesíteni, miközben figyelni kell a többiek mozgását, versenyezni velük, elkerülni velük a balhékat.

A tavalyi Board Game 12-n megszületett ötletet az eseményt szervező A-Games kiadó vette szárnyai alá, és adta ki idén év végén. Ára 13 490 forint, és a főbb társasboltokban/webshopokban kapható/rendelhető.

 

 

https://leetesport.hu/hu/2019/12/20/elorendelheto-a-cultisorm/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva