Counter Strike

Az ESL nyilvánosságra hozta a legutóbbi Pro League számait


Publikálta a Pro League tizedik szezonjának nézettségi adatait az ESL – derül ki az Esports Insider cikkéből.

Az egész szezont figyelembe véve – és Kínát nem számítva – 22 millió 600 ezer órát hoztak össze a nézők, ami jelentős változás a legutóbbi szezonhoz képest. A mérkőzéseket átlagosan 52,140 ember nézte, ez 39%-os növekedést jelent. A fejlődés hátterében az új lebonyolítási rendszer, és a méltán népszerű grafikai megújulás állhat.

A fináléra a Jyske Bank Arénában került sor, Odense városában, Dániában. A helyszínen 5,000 néző követte a mousesports és a fnatic meccsét, ami ott telt házat jelent, és valószínűleg jóval több ember is részt vett volna, ha nagyobb stadionba viszik az eseményt.

A döntőt végül a mousesports nyerte, ezzel megszerezte első Pro League címét, és a győzelemmel járó 250,000 dollárt. A csapat továbbá automatikusan kvalifikálta magát az IEM Katowice-re, ami február végén lesz.

Ulrich Schulze, az ESL alelnöke a következőket mondta: “Az idei évben nagyon sokat tettünk a liga fejlődéséért, az egyedi nézői élmény megteremtéséért, mind a teljesen új formátummal, mind pedig a vizuális megjelenés finomításával. Így visszanézve már elmondható, hogy ez az új koncepció nagyot ütött.”

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva