Tech

Kickstarterre kell menni az első igazi robotmacskáért

ujsagiro - 4 éve

A Sony ugyan feltámasztotta a robot kutyáját, az Aibót, de a macskák rajongóinak eddig nem gyártottak robotot. A helyzet változóban van, a Kickstarteren már gyűjtik a pénzt a MarsCat nevű mesterséges házikedvencre.

Az Elephant Robotics által tervezett macska senkit nem fog megtéveszteni külalakjával. A robot vonalai ugyan idézik a macskákat, de a mozgása szögletesebb, a pózai kevésbé kecsesek, ráadásul puha szőr helyett műanyag borítja. Tipikus macskás dolgokra viszont már képes: például egyenes mellső mancsokkal, hátat görbítve nyújtózkodni, illetve kegyesen tűrni, ha az ember megsimogatja.

A négy színben gyártandó macska hat kapacitív szenzorral érzékli az érintést, egy öt megapixeles kamera segítségével lát. A macska agyát pedig egy egyszerű Raspberry Pi 3 adja, emiatt könnyen módosítható és továbbfejleszthető a robot. Egy töltéssel két-három órát tud mozogni, de ha bekapcsolt állapotban lustul, akkor akár öt óráig is bírja az akkumulátor.

A szerény képességű macskarobot 649 dollárjába kerül az első száz támogatónak. A további érdeklődőknek pedig ennél többet kell kifizetniük az eszközért. Aki nem akar a közösségi finanszírozással kockáztatni, az a 2020 tavaszára tervezett bolti forgalmazás alkalmával már 1300 dollárért vehet gépcicát, ami a Sony 2900 dolláros kutyájához képest még mindig kedvező ár.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva