BoardGame

Szilveszteri partijátékok – Roxfortból Nottinghambe


Itt a szilveszter, amikor a karácsonyhoz hasonlóan sok buliban vagy bulibemelegítéskor előkerülnek mindenféle játékok, és szerencsére egyre több helyen felejtős már a Monopoly. Mivel ilyenkor azért sokan eleresztik magukat és a hajukat, az egyszerűbbeknek nagyobb esélye van, így szilveszteri játékajánlónkban is inkább ilyeneket szedtünk össze.

Dobble: Harry Potter – 4990 Ft

Amennyire alap, annyira jó, és szinte bármilyen helyzetben fantasztikusan működő kártyajáték (szabályos kerek kártyákkal!), és most azért vesszük bele ebbe az összeállításba, mert megint megjelent egy új kiadás, ami ráadásul korunk egyik legmagávalragadóbb történetét és világát, a Harry Potter-univerzumot idézi meg, ami generációkkal szerettette meg újra az olvasást. Persze a játék jellegének megfelelően sematizáltabbak az ábrák a kártyákon; túlságosan részletgazdag rajzokat sokkal nehezebb megjegyezni.

Allűr – 4990 Ft

Roppant szórakoztató, helyenként furcsa, meghökkentő helyzetekbe keverő partyjáték, főszerepben egy vastag kártyapakli (a kártyák majdnem négyzetalakúak és mindegyiken négy kérdés van), egy nyolcoldalú dobókocka, és egy kicsi, 45 másodperces homokóra. Az éppen sorrakerülő játékos dob egyet a kockával, 1-től 4-ig dobhat ki számot (azért nem négyoldalú dobókocka van a játékban, mert az nehezebben használható, plusz ha belelép az ember, talán még durvább sérülést okozhat, mint a Lego, ugyanis a négyoldalúnak mindenképp az egyik csúcsa áll fölfelé), ami meghatározza, hogy az adott, kihúzott kártyán hányadik kérdésre kell válaszolnia. A többi játékos megtámadhatja a választ, és ha támadó jobb választ ad, övé a kártya. Mindezt egy játékos addig csinálhatja, amíg le nem pereg a 45 másodperces homokóra. Van olyan kérdés, vagyis utasítás, hogy mutass be egy hülye járást.

 

WTF? – 4990 Ft

Az Allűr nagytestvére, szigorúan 18+-os besorolással, ami a forgalmazó Reflexshop tájékoztatása szerint nagyobbat is szólt, mint a kistesója, az Allűr. Ilyen kérdésekkel, mint “Hogy kell kikerülni a majomcsapdából?”, “Mi az, amitől eléred az alfaszintet?”, de ezek elég lájtosak, ennél vannak sokkal meredekebbek, meg kifejezetten botrányosak is, melyek tényleg indokolják a korhatár-besorolást. Itt még kevésbé van helytelen válasz, max azt el nem fogadó közönség. Érvelni kell, meggyőzni a többieket, ami kellemesen bekoccintva szilveszter estén is beadja a bulit, de a bemelegítését mindenképp.

Felelsz vagy mersz? – 2490 Ft

Palackozott kártyajáték, a kiskamaszok közkedvelt brahizós-kihívásos játékának nevével. “Funkciója” szerint ismerkedős-megismerős, amivel többet megtudhatunk a barátainkról, családtagjainkról, vagy bárkiről, akivel épp játszunk. Sőt, ebben elvileg talán még annál is többet, mint amennyit szerettünk volna megtudni, khm… Három verzió készült: Buliii, Kültéri és Családi. Nevetségesen kínos, gázosan kellemetlen, bénán cikis jelenetekbe keveredhetünk vele, vagyis ha te vagy soron, sanszosan mindenki rajta fog röhögni.

Nottingham bírája – 9990 Ft

És legyen egy “rendes” társasjáték is a szilveszteri játékajánlóban! A Nottingham bírájában vagy rafkós kereskedőt alakítasz, aki vasárnap-vásárnap árukkal megpakolva megérkezik Nottinghambe. A városnak azonban van egy kapzsi bírája, akit valahogy-bárhogy le kell nyomni, túl kell lépni rajta, például úgy, hogy az arcába hazudsz, vagy csak blöffölsz, vagy lefizeted, vagy akár megmondod neki az igazságot arról, mit és hogyan szállítasz. A bíró szerepe körbemegy, őt minden körben más alakítja.

 

Így éld túl a családi ünnepeket

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva