Gaming

Te tudtad, hogy megszűnt a Plays.tv?


Nem csodálkoznék, ha a legtöbben nemmel felelnétek, ugyanis nagy nyilvánosságot nem kapott a dolog. A november 20-án közzétett hivatalos tweetnél sem hemzsegtek a reakciók.

Bár hosszú ideig rendszeres használója voltam a programnak, jómagam STYKO posztjából értesültem a program megszűnéséről. A szlovák CS:GO játékos egy Reddit posztban osztott meg egy olyan klippekből összeállított videót, amelyek korábban a Plays.tv online felületére voltak feltöltve.

Plays.tv died so I uploaded all my worthy clips from mouz/HR/NoChance practice with comms. RIP Plays.tv from GlobalOffensive

A bejegyzés alatt számtalan olyan ember akadt, aki innen tudta meg, hogy feltöltött videóinak lőttek, hiszen az oldal december 15-én végleg bezárt. Különösen nagy érvágás ez azoknak, akik klippjeinek egyetlen tárhelyéül (azaz gépre, külső HDD-re, egyéb eszközre nem lementve) a weboldal szolgált.

Sokakat érdekelt, hogy miért nem adták el a szoftvert másnak, erre hivatalos válasz nem érkezett.

Tavaly év elején egy másik népszerű felvevőprogram, az Oddshot ugyanerre a sorsra jutott, így jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen alternatívák maradtak? Nos, a megszűnést követően megérkezett a ReplaysTV, egy community patch a programhoz, amely lényegében a szerverekhez való hozzáférés nélkül is engedi használni a korábbi verziót.

Egy másik hasonló opció a Medal TV, melynek fejlesztői ráadásul létrehoztak egy olyan profile importert, ami kompatibilis a Plays.tv-vel, azaz az ottani felvételek áthelyezhetőek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva