Gaming

A Valve következő nagy durranása lehet a Half-Life: Alyx


Megmutatjuk, miért ezért a játékért fogod kipróbálnod a virtuális valóságot.

Lassan már idejét se tudjuk annak, hogy mióta várjuk, hogy a Valve végre elhozza nekünk a Half-Life folytatását. A rossz hír, hogy az esetlegesen így érkező Half-Life 3-ra még várnunk kell, a jó pedig az, hogy hamarosan egy olyan ízig-vérig egyjátékos kalandot fogunk kapni, amilyenben már rég nem volt részünk kedvenc fejlesztőink tolmácsolásában. Ez lesz a Half-Life: Alyx, amit most be is mutatunk nektek!

Ha neked is volt anno szerencséd a Half-Life zseniális első és második részéhez – amiket mindenestől most amúgy potom pénzért lehet beszerezni -, akkor a Valve 15 órás játékidővel kecsegtető VR-játékát is ki kell majd próbálnod, ami történetvezetésben pont a két epizód közötti időszakot fogja feldolgozni. Természetesen a fejlesztők nem győzték hangsúlyozni, hogy azért így is még elég nagy rajtuk a nyomás a rajongók magas elvárásai miatt, bár azért lényegesen kisebb, mint ha a Half-Life 3-at kellene letenniük az asztalra.

A teljes képhez ugyebár hozzátartozik, hogy a Valve anno a HTC-vel kooperálva fejlesztette ki a Vive-ot és nemrég kijött a teljesen saját VR-eszközével is, ezért kellett nekik egy igazi húzócím, ami minél több embert csábít a virtuális valóság felé. A számításaik egyelőre úgy néz ki, hogy bejöttek, hiszen a Valve Index készleteit Észak-Amerikában gyakorlatilag teljesen lerabolták a játékosok, miután bejelentették a Half-Life: Alyx-et, amit nem mellesleg a friss tulajdonosok teljesen ingyen fognak megkapni.

Az idén november végi bejelentéskor többek közt elhangzott, hogy a játékban – nem meglepő módon – Alyx bőrébe bújva csöppenünk a hétórás háború utáni események kellős közepébe, ahol is a City 17 lakói egyre jobban szenvednek a megszállók által gyakorolt hatalomtól, miközben a Citadel még csak épülőben van. A történetben hangsúlyos szerepet fog kapni főhősünk apja, dr. Eli Vance is, de bízunk benne, hogy rajta kívül fogunk még látni ismerős karaktereket.

Az előreláthatólag 2020. márciusában érkező játék történetéért ezúttal ugyan nem a legendás Mark Laidlaw felelt, de a napvilágot látott információk szerint mindvégig az új írócsapat segítségére volt. A korábbi részhez viszonyítva változás az is, hogy Alyx már nem Merle Dandridge hangján fog megszólalni, hanem a Mirrors Edge-ből ismerős Ozioma Akagha lép a helyébe.

Lesznek viszont visszatérő elemek is, hiszen a világ felfedezése és a bennük lévő fejtörők megoldása továbbra is adott lesz, na meg kapunk egy vadiúj gravitációs kesztyűt, ami a Gravity Gunhoz hasonlóan képessé tesz minket tárgyak legkülönfélébb elmozgatására. És akkor még nem beszéltünk a temérdek lövöldözésről, amit a számunkra legkényelmesebb VR-irányítási módszerrel valósíthatunk majd meg.

Külön öröm, hogy a Half-Life: Alyx alapjául szolgáló Source 2 játékmotorral a játékosoknak is lehetőségük lesz különböző pályák elkészítésére és jó eséllyel a moddolhatóságnak sem lesz híján a Valve tavasszal érkező alkotása. A játék egyébként a Valve Index mellett HTC Vive-ra, Oculus Rift-re és Windows Mixed Reality eszközökre is megérkezik, csak utóbbiak esetén 50 eurót, vagy előrendelés esetén 46 eurót kell leszurkolni érte.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva