Counter Strike

s1mple, summit, karrigan – Szerinted ki volt az évtized balfékje?


Legjobb csapatok, legjobb játékosok, legszebb megmozdulások. A 2019-es év, és ezáltal egy újabb évtized is lezárult, de eddig leginkább pozitív kontextusban hoztuk el a “legeket”. Most azonban egy Twitter-felhasználó úgy döntött, hogy szavazást indít a legrosszabb playt illetően, már ami a CS:GO elmúlt tíz évét illeti.

Ez így kicsit érdekes, hiszen a játék 2012-ben startolt el, de kis jóindulattal fogadjuk el. A voksolás két csoporttal, négy-négy jelölttel indult útjára, ahol az egyik csoportban a Panorama UI előtti, a másikban pedig utána levő playeket találhatunk. Mindkét csoportból kettő jutott tovább, a “legjobb” négy közül pedig jelenleg is lehet szavazni a “legrosszabbra”.

Ez így nem semmi képzavar, ugye? Inkább nézzük is meg a jelölteket!

1. summit1g @ DreamHack Austin 2016 (Splyce vs. CLG)
Talán a legismertebb fail. Megnyeri az 1v2-t, majd belefut saját molotovjába, holott temérdek ideje, és egy füstje is volt. Apró figyelmetlenség, ami 15-11-nél még csak a körbe, de végül a meccsbe is került, hiszen a CLG felhozta ikszig, és hosszabbításban nyert.

2. karrigan @ IEM Gamescom 2015 (TSM vs. Envy)
Öt másodperc az órán, kennyS plantolásba kezd. Karrigan simán kinézhetne az AWP-vel is, hiszen csak el kell találnia egy álló embert. Ha meghal, akkor meg nincs plant, és nyerik a kört, hiszen él még egy társa a másik rakón. Ehelyett az USP-t választja, ész nélkül odafut, és a lábát/testét darálja az álló ellenfélnek. A francia végigteszi a bombát, majd 1 hp-n egy hatalmasat ránt, és azonnal kiszedi a rotáló cajunb-t is. A végén az arcok mindent elárulnak.

3. s1mple @ ESL One Cologne 2019 (Na’Vi vs. Liquid)
A szótárban a “karma” szóhoz ezt kellene odaírni példa gyanánt. S1mple ha csak simán hátbalövi nitro-t, akkor 16-11-re megvan a pálya. De a győzelem nem elég, meg kell alázni az ellenfelet, így késeléshez folyamodik. Balul sül el, csak lesebzi az amerikait, aki ráfordul, lelövi, és végül 17 hp-val hozza le az 1v3-mat. Csapata megnyeri az ezt követő három kört is, így hosszabbítás jön. A Liquid él a lélektani előnnyel, behúzza az overtimeot, és végül 2-1-re az egész meccset is megnyeri.

4. G2 Esports @ StarLadder Major Berlin 2019 (G2 vs. Astralis)
A legfrissebb jelenet, ami ráadásul egy nagyversenyen történt. A főszereplő itt nem egy játékos, hanem egy egész csapat, hiszen a G2, bár lelövi az összes dánt, a bomba hatástalanítása már nem akar sikerülni. Valószínűleg nem ezen múlt a meccs, de nem akármilyen baki, tekintve, hogy még négyen is éltek a G2 csapatából. A végéről Anderst idézem: “Láttam már megannyi ninja defuset, de ninja plantot még nem”.

Szavazni itt tudtok:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva