Tech

A legjobb kontrollerek PC-hez


Bárki bármit mondjon, vannak játékok, amiket nemcsak kényelmesebb, de jobb kontrollerrel játszani. Itt nyilván nem a kompetitív FPS-ekre gondolok, sokkal inkább olyanokra mint a FIFA vagy a Mortal Kombat, ahol bizony tényleg jól jöhet egy “kézbesimuló”. Ha PC-s gamer vagy, és azon gondolkozol, hogy beszerezz egy igazán jó kontrollert, akkor érdemes lehet a következők közül választanod!

Xbox Elite Controller és Xbox Elite Controller Series 2

Szerintem elvitathatatlan tény, hogy a Microsoft kontrollere az egyik legjobb a világon. A kialakítása, emiatt a fogása tökéletes; valóban a játékosok igényeire szabva készült. Az Elite széria attól lett különleges, hogy a kontroller hátoldalán helyet kapott négy pillangó gomb, amikhez bármit hozzárendelhetünk és kedvünkre alakíthatjuk a gombkiosztást, ezzel teljesen személyre szabhatjuk az irányítást. Az Xbox Elite Controller Series 2, mint ahogyan a neve is súgja, az Elite második kiadása, ami még az előző kiadásnál is prémiumabb hatást kelt. Jár hozzá egy hordozható tok, különböző cserélhető D-pad és thumbstick és a markolat is bordázott, egyetlen töltéssel pedig hozzávetőlegesen 40 óra játékot bír. Kétségtelen, hogy a kontrollerek piacán ez a kettő (de leginkább a Series 2) a legjobb választás, de megvan a borsos ára, ugyanis a sima Elit 45.000, a Series 2 pedig 80.000 forint körül mozog.

Astro C40 TR

Az Astro Gaming kínálata között rengeteg remek kiegészítő megtalálható, ha valaki esetleg nem ismerné őket, érdemes lehet szétnézni az oldalukon. A kontroller alapvetően hasonlít az Xbox kontrollerhez, a hátoldalin is vannak gombok és az Astro esetében is teljesen módosítható, személyre szabható a gombkiosztás. Ha ez nem lenne elég: a D-pad-et és az analóg karokat fizikailag is megcserélhetjük egymással, megtalálható rajta egy minden headset-el kompatibilis jack csatlakozót és használhatjuk Playstation 4-hez is. Az Astro C40 TR minden téren egy prémium kontroller, az ára pedig ennek megfelelően 200 dollárra, körülbelül 57.000 forintra tehető – ami még így is az Elite Controller Series 2 alatt van -.

Logitech F310

Ellentétben a fentiekkel, ez sokkal kevésbé prémium termék. A Logitech Gaming ezzel a kontrollerrel egyértelműen a casual réteget célozta meg, ami jelenleg az egyik legolcsóbb választás lehet a maga 10-11.000 forintos árcédulájával. A kialakítása amolyan Plyaystaton Xbox hibrid; az analóg karokat a Sonytól, míg a gombok jelölését a Microsofttól kölcsönözte. A gombkiosztás itt is módosítható és az usb-s csatlakozójának hála, szinte minden PC-vel kompatibilis.

SCUF Vantage 2

A SCUF Vantage-ről már sokan hallhattak, ugyanis ez az a kontroller, ami elhozta a Microsoft Elite Controller minőségét a Sony masináira. De nem csak Playstation-höz használhatjuk, hanem a PC-nkhez is. A teljesen átvariálható kontroller szinte megegyezik az Elite-el, annyi különbséggel, hogy megörökölte a PS irányítókarjának érintős felületét, illetve a beépített hangszóróját. Egy remek kontroller, szintén az Elite Controller ára alatt, 200 dollár, vagyis 57.000 forintos átlagáron.

8BitDo SN30 Pro

Ez leginkább egy dizájn kontroller, viszont igen hasznos lehet. Használható PC-hez, Nintendo Switch-hez, de mobilokhoz is. A kialakítása a klasszikus SNES kontrollert idézi (mit idézi, konkrétan az), viszont ezen nyilvánvaló okok miatt megtalálható két analóg kar és a hátsó ravaszok. USB-C és Bluetooth ready, így valóban mindennel kompatibilis (Android, Steam, Nintendo Switch, macOS, Windows, Raspberry Pi), a strapát – ellentétben a Logitech F310-el – is jól bírja cserébe ez a legkevésbé alakítható, szinte alig módosíthatunk a gombkiosztáson. Az ára ennek megfelelően alakul, mindössze 45 dollár, vagyis 13.000 forint.

Ezek lennének hát a legajánlottabb kontrollerek PC-hez, reméljük megtaláltad a neked legmegfelelőbbet! Szerinted melyik a legjobb kontroller? Te milyet használsz?

Szalagkép: Pixabay

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva