Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – jks (15.)


A HLTV ranglistájának 15. helyezettje az a jks, aki valószínűleg az egyik legalulértékeltebb játékosnak számít a CS:GO világában, és aki most történelmet írt azzal, hogy első ausztrálként bekerült a TOP20-ba.

A Vox Eminor nevű ausztrál szervezetet 2010 végén alapították, és már 2012 októberében betört a CS:GO-ba, azáltal, hogy leigazolták a Legionnaires nevű CS:Source-os formációt. A roster másfél évig együtt maradt, az első cserére 2014 áprilisában került sor: jks váltotta SnypeR-t.

Itt kezdődött hősünk profi karrierje, aki olyan “őskövületek” mellé érkezett, mint SPUNJ vagy topguN. Másik két csapattársa Havoc és AZR lett, utóbbival a mai napig együtt játszik! 2015 júniusában – a topguN-yam cserét követően – az ötösfogat átkerült a Renegades szervezetéhez.

A 24 éves jks nem az a hűtlen típus, négy és fél évet húzott itt le.

kassad (coach), jks, és Liazz, az IEM Katowice során.

Az újabb váltásra 2019 novemberéig kellett várni, amikor is a 100 Thieves leigazolta a sikert sikerre halmozó, aktuális Renegades-felállást. Az amerikai org 2017 végén már megpróbálkozott a CS:GO-val, de a kNg-féle brazil line-uppal rövid, és csúnya karriert futottak be, így kivártak a megfelelő csapatra, amelyhez újra a nevüket adhatják.

A jelenlegi team (jks, AZR, jkaem, Gratisfaction, Liazz) 2018 októbere van együtt, és az első teljes évük igencsak eredményesnek bizonyult. A katowicei Majoron negyeddöntőbe jutottak, ezzel legendák lettek. Már ez is hatalmas bravúrnak bizonyult, de a berlini nagyversenyen még ezt is megspékelték, és egészen az elődöntőig meneteltek!

A berlini elődöntőben az AVANGAR-tól kaptak ki, a képen jks fog kezet SANJI-val.

A két nagyversenyen kívül is jól szerepeltek, és a StarSeries S7 során elődöntőig, a pekingi IEM-en pedig döntőig verekedték magukat. A csapat legjobbja – ha csak a statisztikákra hagyatkozunk – rendszerint jks volt, aki lenyűgöző számokat produkált az év során.

1.15-ös rating, 81-es ADR és 0.74-es KPR, csakhogy néhányat említsünk!

Nagyjából minden ötödik körben multi-killig juttott (18.9%), és körönként átlagban 0.41 fejlövést produkált, ami az 56%-os fejlövési rátája mellett nem is olyan meglepő. A keze a nagy eventeken sem remegett meg, a play-offokban 1.19-es ratinget hozott össze, ez a harmadik legnagyobb szám a TOP20-as játékosok közül.

A csapatában minden kétséget kizáróan star player-nek számító jks elmondta, hogy 2020-ban a játékon kívüli dolgokban történő fejlődés a fő célja: szeretne jobb csapattárs lenni, és most már nemcsak a tűz közelébe akar jutni, hanem azért el is szeretne hódítani egy-két trófeát. Sok sikert kívánunk hozzá, ha valaki, akkor ő megérdemelné!

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva