Tech

Érkezik a Nintendo Switch ellenfele, az Alienware ‘UFO’


Az Alienware a semmiből jelentette be az UFO névre hallgató kézikonzolját, amivel szeretnének betörni a 2017-ben megjelent Nintendo Switch uralta handheld piacra. A kézikonzol elméletileg egy gamer pc erejével bír majd, amin keresztül tejlesen pc-s környezetben játszhatunk az összes számítógépre megjelent játékkal. 

Az UFO tulajdonképpen a Switch nagytestvére is lehetne, a dizájn teljesen megegyezik azzal: méreteiben igen hasonló, rendelkezik két levehető karral, amik elrendezése is megegyezik a Switch joy-con-éval, illetve használhatjuk dokkolva és hendheld üzemmódban is. A masina, mint említettem, pc-s játékokat fog futtatni, ami rögtön felvet pár igen fontos kérdést;

  • Lehet-e egeret és billentyűzetet kötni hozzá?
  • Mennyibe fog kerülni? (Lévén nem csak a Switch-el – aminek van egy igen olcsó változata -, hanem a gamer laptopokkal is versenyeznie kell)
  • A Switch-re konkrétan azzal kompatibilis játékok jelennek meg. Az UFO-n hogyan lesznek jól játszhatóak azok a játékok, amiket NEM kontrolleres irányításra terveztek (pl. stratégia)?
  • Mennyit bír az akkumulátor, illetve milyen beállítási opciók lesznek elérhetőek?
  • A PC-s játékokat milyen formában érhetjük majd el, illetve szükség lesz-e folyamatos internet kapcsolatra? Steam, Epic Store stb.?

VÉLEMÉNY: A legnagyobb problémának azt találom, hogy nem igazán van célközönsége. Persze technológiai oldalról fantasztikus amit összehoztak, de a maga idejében a PS Vita is erősnek számított, és az exkluzív címek ellenére mégis megbukott. A PC exkluzívok leginkább stratégiák, amiket érthető okokból egér segítségével lehet a legjobban játszani, viszont ha kell legyen nálam egér és billentyűzet, akkor lehet, hogy jobban járok egy gamer laptoppal, amit később még akár fejleszteni is tudok. Ha csupán egy kiegészítőt fog jelenteni az UFO és nem alternatívát, akkor viszont fontos, hogy mennyibe fog kerülni, mivel miért akarna bárki is a tökélyre fejlesztett és a végtelenségig csinosított otthoni gamer pc-je mellé egy ilyet is?! A megoldás talán az exkluzív játékok jelenthetnék, de már a bemutatón is a pcgaming-en volt a legnagyobb hangsúly, ami azért is probléma, mert a pc-s játékosokat nem lehet az egyszerűségre hivatkozva egy másik hasonló erővel rendelkező platformra csábítani, jó példa erre az Xbox One X. A Playstation 4 sem azért nyerte meg a konzolgenerációs versenyt, mert 2013-ban egy erősebb gépet adott ki, hanem mert rendkívül erős az exkluzív tartalmakban, pontosan úgy mint a Nintendo Switch. Ezen felül elérkezünk a cloud gaming kiteljesedéséhez, aminek első ilyen zászlósa a Microsoft, aminek xColud szolgáltatása idén lép ki a béta fázisból, segítségével pedig szinte bármilyen eszközre streamelhetjük majd a játékainkat.
Te milyen jövőt jósolsz az Alienware UFO-nak?

Szalagkép: Alienware

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva