BoardGame

Szegedi marsosok, szevasztok, hétvégén bajnokság!


Most szombaton, január 11-én először tartanak a Tisza-parti városban bajnokságot a globálisan és itthon is egyik, ha nem a legnépszerűbb stratégiai társasjátéknak, a Mars terraformálásának.

Két divízióban zajlik majd a verseny: az elsőben csak az alapjáték lesz, és szabad hely már csak ebben van, a második, kiegészítős divízió már megtelt. Helyszín a szegedi Pixel Bár (Széchenyi tér 8.), kezdés délelőtt fél 11-kor, becsekkolás 10-től. Nevezni itt lehet, és tényleg érdemes sietni, mert az alapjátékos asztalok is bármikor betelhetnek, mert egy-egy divízióban csak 15 játékos nevezését tudják elfogadni.

Három-három asztalon zajlik majd a verseny, mivel a Marsban a szabályok szerint max öten lehet játszani, így jön össze a kétszer 15 fő. Ebből aztán a végső sorrendet három szempont alapján határozzák meg, ezek a prioritás sorrendjében: hány játékost előzött meg az adott versenyző, hol végzett a tr-en (vagyis a terraformációs ráta skáláján; a Marsban ez a győzelmi pontnak felel meg voltaképpen), és hogy a lépéseire összesen rendelkezésre álló 30 percből mennyit használt el. A meccseket három játékmester vezeti, és dönt az esetleges vitás kérdésekben. A versenyt hivatalosan támogatja a Reflexshop, a Mars magyarországi kiadója, mely az első három-három helyezettnek díjakat ajánl föl. Részletes versenyszabályzat itt olvasható.

Végre megjelent a Harry Potter-társasjáték!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva