Apex Legends

Tippek kezdőknek: melyik a legjobb Assault Rifle az Apex Legends-ben?


Mint a legtöbb kompetitív FPS-ben, úgy az Apex Legends-ben is sokat számít a megfelelő fegyver használata. Most annak járunk utána, melyik a legjobb Assault Rifle (AR) a játékban, melyiket érdemes használni és melyek azok, amiket érdemesebb valami másra cserélni.

A játékban a fegyvereket külön osztályokba, vagyis tier-ekbe sorolják, F jelzésűtől az S-ig. Az F a legrosszabbakat, míg az S a legjobbakat foglalja magába, az AR-ek – egy kivételével – mind az A osztályba tartoznak, ami pontosan top tier alatt helyezkedik, vagyis az abba sorolt fegyverek elég jónak számítanak. Nyilvánvalóan a különböző fegyverekre rakható kiegészítők rengeteg dolgon tudnak javítani, de az AR-ek önmagukban is elég hatékonyak tudnak lenni. Az A tier-be tartozó fegyverek, vagyis az R-301, a Hemlok és a Havoc sebzése igen hasonló, átlagosan 14-19-es sebzést osztanak találatonként. A Hemlok burst módban három lövést ad le, aminek összsebzése – ha mind talál – 54, ami jól hangzik, viszont számolni kell a burst lövések közötti kisebb szünettel. Meghatározó különbség leginkább a szórásukon érhető tetten, ezeket egy korábbi cikkben részletesen bemutattuk, érdemes lecsekkolni, mivel így ki tudod választani a hozzád és játékstílusodhoz legjobban illőt. A Flatline egyel lejjebb, a B tier-be van besorolva, mivel erre az AR-re csupán három kiegészítő rakható, így igazán csak a profi játékosoknak ajánlható, alapvetően nem sokban tér el a többitől.

Vélemény: Kezdőknek (persze nem csak nekik) a Hemlok és az R-301 lehet a legjobb választás; míg a Hemlok burst módban szép sebzéseket képes leadni, amit ha idővel megtanulunk használni igen veszélyes fegyvertény lehet, addig az R-301 igényli a legkevesebb tanulást – még a nerfelése után is ez a játék egyik legnépszerűbb fegyvere -: kicsi a széthordása, gyorsan kiürül a tár, de az újratöltése is gyorsabb, viszont amiért light ammo-t “eszik” ez okozza a legkevesebb átlagsebzést, amit persze szépen feltornázhatunk az attachment-ekkel. Mindkét fegyverrel adhatunk le single lövéseket is, amiket leginkább távoli lövéseknél fogunk tudni használni, akkor is kérdéses hasznossággal. Ha még csak ismerkedsz a játékkal, úgy gondolom – amíg egy patch meg nem változtatja őket – érdemes ezzel a két az Assault Rifle-el kezdened.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva