Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – Xyp9x (14.)


A HLTV 2019-es ranglistájának 14. helyezettje az a Xyp9x, aki zsinórban harmadik éve mindig bekerül a top20-ba, és bár a két 13. helyet követően most egyet hátrébb csúszott, továbbra is ott van a legjobbak között.

A lista első Astralis-játékosát dupreeh személyében köszönthettük, méghozzá a 16. helyen. A róla szóló cikkben már ismertettük az Astralis főbb eredményeit a tavalyi évből, így koncentráljunk most kizárólag Xyp9x-re.

A tizenhat LAN-ból, amin csapata részt vett, csupán háromszor nem érte el az 1.00-es ratinget, ám ezek során is csak éppen nem: 0.94, 0.98, 0.99. Ebben az évben MVP-t nem szerzett, de hétszer is EVP lett, és nem csak csapata, de az egész scene egyik legkonzisztensebb játékosa volt.

Több mutató tekintetében, még a szűk elitet nézve is kiemelkedő tudott lenni. A “clutchkirály” címhez hűen 66 darab 1vx szituációt nyert meg, ami a harmadik legnagyobb számnak bizonyult. Kevés halála (körönként átlagban 0.58) mellett sokszor asszisztált a killekhez (körönként 0.16), de úgy általánosságban is, alaposan kivette a részét a körökből (74.9% KAST).

Ha Xyp9x-ről a clutchok, akkor az Astralisról – többek között – a gránáthasználat jut eszünkbe, amire ő maga sem cáfol rá: 2019-ben 7.6-os körönkénti átlag utility damage-ig jutott (2. helyezés), de flash-használata sem elhanyagolandó, azok hatékonyságát figyelembe véve is ott volt a legjobb tízben.

Bár fragek és multikillek tekintetében elmarad a top20 többi játékosa által felállított mércétől, a fenti statisztikákkal ezt mind-mind kompenzálja. Továbbá az sem véletlen, hogy dupreeh elé került, hiszen a nagy-eventeken rendre kimagasló formát tanúsított.

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva