Hearthstone

Óriási Warrior uralom, hatalmas Rogue népszerűség – Ezt a metát törte meg a Blizzard

ujsagiro - 4 éve Címkék: hearthstone,

Mutatjuk az utolsó VS jelentést az előző metáról.

Tegnap este végre beköszöntöttek a nerfek (ne felejtsétek el betörni a lapokat!), így teljesen új meta várható a HS-ben.

Megérkezett és nagyobb, mint gondoltuk: Warrior, Warlock, Rogue és Shaman nerfek jönnek

No de miért is kellettek a gyengítések? Lássuk a VS meta jelentéséből, hogy mit hagyunk magunk után!

A legnépszerűbb pakli

Amint látható nem kicsit Warrior és Rogue dominanciát tört meg a Blizzard (talán, ugye nem látjuk még a hatását): 20-20%-ban fordult elő mindkét Class rankeden. A legnépszerűbb deck a Galakrond verzió volt a Warriornál 14%-kal, második a Highlander Rogue bő 11%-kal, a harmadik pedig a Galakrond Shaman 8.24%-kal – mindhárom paklit gyengítette a kiadó, úgyhogy ilyen téren változások jöhetnek.

A legjobb paklik

A warrior deckek esetében teljesen érthető volt a nerf: mind a kalóz, mind a Galakrond variáns kőkemény tier 1 pakliként hasított, de a Zoo verzió is megérett a gyengítésre – meg is kapta a magáét.

Elég szűk legfelsőbb tierrel zártunk, ez a 3 pakli fért mindössze be, a Rogue-Shaman kettős “csak” tier 2-ig jutott és így is kapták a változtatásokat – meglátjuk, hogy mennyire rendezi át ez az erőviszonyokat, az érintetlen Priest-Druid-Hunter hármas feljebb jöhet.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Zöld, nagyon zöld, még zöldebb – szinte csak jó matchupjai voltak a Pirate Warriornak, egyedül a Resurrect Priest és a Galakrond Warrior szorongatta meg. Előbbi rengeteg arc blokkolását és gyógyulását nem bírta, utóbbinak pedig a tempója okozott gondot.

Hogy az egyetlen Ancharr nerf mennyire volt elegendő a dominancia csökkentésére az kérdéses – azonban azt ne felejtsük, hogy nem kiugróan magas számokról beszélünk, így 1-2 apróbb balanszolás is sokat változtathat a metán.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva