Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – NiKo (11.)


A bosnyák játékos zsinórban negyedjére kerül fel a HLTV húszas listájára, ami még annak ellenére sem meglepő, hogy csapata nem zárt kifejezetten sikeres évet.

NiKo 2016-ban 11., utána kétszer top3 (’17-ben második, ’18-ban harmadik), most pedig ismét 11. helyezett lett, ezzel kvázi keretbe foglalva az elmúlt négy évét. Jelenléte megkérdőjelezhetetlen, hiszen továbbra is a scene egyik legmeghatározóbb játékosa, de ha egy stabil csapat lenne körülötte, akkor jóval előrébb is zárhatott volna.

FaZe a 2019-es évet stabil ötödik nélkül, és edzőváltással kezdte. A coach pozícióban RobbaN-t YNk váltotta, illetve távozott karrigan, akinek a helyére fix játékost sokáig nem is találtak. Beugróként előbb AdreN, majd NEO szolgált a csapatban, egyaránt négy hónap erejéig.

Szeptemberben, a lengyel kiválása után, két embert is igazoltak: egyrészt coldzerát “végleges” ötödiknek, illetve a lett tehetséget, broky-t, aki az időközben a Na’Vi-ba távozó GuardiaN-t váltotta.

NiKo egyike volt annak a négy játékosnak, akik többször is MVP-címet tudtak szerezni.

Cserékből tehát nem volt hiány, így nem is annyira meglepő, hogy a FaZe nem produkált hatalmas eredményeket, de a körülményekre tekintettel még nem is panaszkodhatnak. Igaz, hogy csak négy-, illetve hatcsapatos LAN-okon, de ha máshol nem, legalább ott tudtak aratni.

Megnyerték a januári ELEAGUE Invitational-t, két BLAST-állomást (Miami, Koppenhága), illetve egy harmadikon (Los Angeles) is döntőzni tudtak.

NiKo a négy fináléból kettőn MVP-ig, kettőn pedig EVP-ig jutott, és azt mondhatjuk, hogy a többi verseny nagyobb részén sem vele volt a probléma. Csapata tizenhat nagyobb tornán vett részt, ebből a bosnyák csak kétszer zárt 1.00-es rating alatt.

A statisztikákra hagyatkozva: tízszer tudott csapata legjobbja lenni, mindezt úgy, hogy időközben – karrigan kiesése, és az ezáltali IGL-hiány miatt – ő lett a FaZe irányítója.

A BLAST Pro Miami sikert követően, a trófeával.

Így tehát az akkor 21 éves, a szerepkört addig alig ismerő, és szinte mindig star-playert alakító NiKo lett az IGL. Az akkor 28 éves, hatalmas rutinnal rendelkező karrigan helyett, akinél kevés jobb irányító létezik – ezt igazolja az is, hogy az újjépített mouz egészen a világranglista második helyéig kúszott fel.

NiKo nem dedicated IGL, de gyorsan alkalmazkodott az új rolehoz, és ettől függetlenül is szállítja a számokat (még ha azok nem is érnek fel a két top3-as évével). Hozzáfűződik az ötödik legtöbb multi-kill (körök 19.6%-ában), egyaránt a hetedik legtöbb entry (0.13/kör), sebzés (82.6/kör), és kill (0.77/kör), illetve a nyolcadik legjobb impact rating (1.23).

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva