Gaming

Majdnem dupla annyi buff, mint nerf: az egyik játékos összeszámolta a Blizzard változtatásait a kezdetek óta

ujsagiro - 4 éve Címkék: overwatch,

Lássuk mit mondanak a számok!

Elég merész, hosszan tartó feladatra vállalkozott az egyik rajongó: kíváncsi volt arra, hogy hogyan alakultak a nerfek és a buffok az Overwatch-ban a kezdetek óta, így hát kiszámolta. Lássuk az eredményt!

Since release, Overwatch heroes have received 351 buffs and 199 nerfs. from Competitiveoverwatch

351 buffot és 199 nerfet számolt a rajongó, ami azt jelenti, hogy kétszer annyi erősítés történt a kezdetek óta, mint gyengítés. A metódushoz hozzátartozik amit Orisa példáján is leírt: ha egy hősön egy patch-en belül három aspektuson is változtatnak, akkor ha 2 buff, 1 nerf, azt így számolta, nem pedig egyben – ez megmagyarázza az egyébként elsőre talán meglepően nagy számot.

Ő belemegy olyan következtetésekbe, hogy akkor most a játék folyamatosan power creepelődik, de ilyen messzire nem mennénk, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen kaliberű 1-1 változtatás. Ugyan megjegyezi, hogy “óriási mennyiségű sebzés növelés, gyógyítás növelés, CD csökkentés, plusz utility változtatást lát”, de azért ez nem pontos adat – érzésre azonban valóban erősebbnek tűnik a mai játék átlagos szintje, mint a 2016-os start alkalmával.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva