Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – Twistzz (9.)


A kanadai játékosé a kilencedik hely, ami azt jelenti, hogy tavalyhoz képest további három helyet javított. A 2019-es listán Twistzz az első olyan player, aki több mutatóban is vezető helyet tudott szerezni, így többek között ő nyerte a top20-ból a legtöbb clutchot, még Xyp9x-et is megelőzve.

Twistzz nagyon fiatalon bekerült a CS:GO világába, 15 évesen már félprofi csapatban játszott. Megfordult az SKDC, az AGG, a TSM, és a Misfits szervezeténél is, majd 2017 áprilisában jött az áttörés: leigazolta a Team Liquid. Mikor először szerepelt nagyobb eventen, az első olyan játékos lett, aki a Counter-Strike-nál fiatalabbként tudott profivá válni.

A HLTV 2017-es listájáról három ember, így dupreehEliGE, és boltz is őt nevezte meg, mint a jövő tehetségét. Twistzz köszönte szépen a bizalmat, és 2018-ban már ő is ott volt a listán, az előkelő 12. helyen. Most – további három helyet javítva – már a kilencedik, na de nézzük meg, hogy mivel is érdemelte ezt ki.

A húsz éves kanadai – akcióban.

Csapatával 18 nagyobb LAN-eventen vett részt, ebből tizenkétszer döntőig jutottak (hetet megnyertek, ötször másodikak lettek). A legszebb időszak a június-júlis volt, ahol zsinórban behúztak öt tornát, és ezáltal az 1 millió dolláros Intel Grand Slamet is.

A két nagyverseny nem alakult a legjobban: Katowicében és Berlinben is a negyeddöntőben búcsúztak, előbbin az ENCE, utóbbin az Astralis búcsúztatta őket. Twistzz a főbb eseményeken 8 EVP-ig, és 1 MVP-ig (IEM Sydney) jutott, ezzel az esztendő hatodik “legdíjazottabb” játékosa lett.

IEM Sydney: A Liquid nyert, és Twistzz lett a legértékesebb játékos (MVP).

Akárcsak 2018-ban, úgy ’19-ben is neki volt a körönkénti legtöbb fejese (0.47), illetve a legjobb fejlövés-aránya (65.8%). Első tudott még lenni két fontos kategóriában, így a KAST arányt (75.1%), és a clutchok számát (70 darab 1vx) illetően is.

A HLTV három “negyedik helyezést” emelt még ki: T-side rating (1.18), K/D arány (+626) és a halálok száma (0.59). A két legfőbb ok, amiért EliGE előrébb került az egyrészt a nagy-eventeken rájátszásában nyújtott teljesítmény, másrészt a kanadainak az év eleje, és az év vége is kisebb hullámvölggyel lett tarkítva, így jobbára csapattársa “árnyékában” maradt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva