Egyéb

A Sony 2020-ban is kihagyja az E3-at


Az elmúlt években az E3 fontossága és 1994 óta a játékiparban betöltött jelentősége rendkívüli mértékben csökkent. Trónkövetelők pedig vannak, a Gamescom és a The Game Awards helyenként már sokkal nívósabb eseménynek számítanak, úgy, hogy közben több kiadó saját eseményt tart. A legnevesebbek például a Nintendo vagy a Blizzard, de tavaly már a Sony is ezt a tábort erősítette, szimbolikusan átengedve az E3-at a konkurens Microsoft-nak. Szinte teljes biztossággal ki lehet jelenteni, hogy a Sony az idei, 2020-as E3-at is ki fogja hagyni, legalábbis a japán óriáscég belsős dolgaiban bizonyítottan járatos Michael Pachter elemző szerint, aki egy beszélgetés során értekezett a cég jövőbeni terveiről.

Amennyire jól tudom, a Sony nem tervez megjelenni a 2020-as E3-on. Azt gondolom ez a cég részéről egy hatalmas hiba lenne, mivel az emberekre, vásárlókra való összpontosítás nem ellentétes azzal, hogy részt vesznek egy, az iparnak igen fontos rendezvényen. Remélem azért meggondolják magukat, de elég szkeptikus vagyok ebben a dologban. – mondta Pachter.

Ez egyben azt is jelentheti, hogy a Microsoft előtt ismét adódik egy hatalmas lehetőség, hogy róluk szólhasson az esemény, előhúzhassák a legnagyobb ütőkártyáikat és ezzel pontosan a konzolgeneráció váltás előtt felcsigázzák a közönséget. A Sony nem kommentálta Pachter mondandóját, így hivatalosan még nem erősítették vagy cáfolták meg azt, de a legvalószínűbb forgatókönyv valóban az, hogy ismét egyetlen cégóriás lesz jelen a folyamatosan csökkenő, de valamennyire még azért meghatározó videojátékos eseményen.

Szalagkép: Vandal

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva