Tech

Íme a billentyűzet, ami a gondolkodás sebességével hasít

ujsagiro - 4 éve Címkék: billentyűzet, tech,

Elsőre valószínűleg ki se tudnánk találni a CharaChorder nevű startup billentyűzetéről, hogy pontosan milyen kütyüről van szó. Ennek a célja a gépelés radikális megváltoztatása, azt ígérik, hogy a gondolkodás sebességével lehet pötyögni a billentyűzetükön.  Két eszközről van szó, darabonként hét joystick, amelyekkel különböző betűket lehet bevinni, attól függően, hogy melyik irányba mozdítja őket az ember.

Az állításuk szerint így 300 szó/perccel lehet gépelni, viszonyításképp a kézírás 13 szó/perccel, a gépelés 40 szó/perccel, az olvasás pedig 250 szó/perccel megy, legalábbis angol nyelven. A fenti kép alapján jelenleg csak angolul működik, a magyarhoz például valószínű, hogy szükség lenne még néhány joystickre, elvégre nekünk vannak ékezetes betűink.

Mindenesetre érdekes kezdeményezésnek tűnik, arra pedig külön kíváncsiak lennénk, hogy játszani milyen lehet vele. A szövegíráshoz jóval több billentyűt használunk mint a játékhoz, ebből következtetve jó eséllyel többet gyorsít a gépelésen, de úgy véljük, hogy billentyűkombinációkat gyorsabban lehet lenyomni a CharaChorder szerkezetével, így néhány játékot biztosan felpörgethet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva