BoardGame

Még egy horrorjáték a Ragyogásból


A Narcos sorozatból készült játék után itt van az újabb könyves/filmes társasjáték-feldolgozás, ami ugyan még nem jelent, de idén meg fog, és nem is Kickstarter-projektként, hanem a sikeres és ismert Prospero Hall fejlesztőcég saját erejéből.

Stephen King Ragyogásából már készült egy társasjáték, több mint 20 éve, ami ráadásul 1998-ban dizájndíjat is kapott, mégpedig az első Microgame Design Contestet. A játék még most is letölthető innen, majd kinyomtatható és játszható. Az egyik játékos az ördögi szálloda, a másik a Torrence család. A játék állítólag Stephen King segítségével készült alapján tervezték, és elvileg ő volt az első tesztelője is.

Az új Ragyogás boardgame-et egy ismert és már sokszor bizonyított fejlesztő, a Prospero Hall készíti; ők jöttek ki a Harry Potter: Roxforti csatával is, melyről rovatunk első igazi játéktesztje készül és jelenik meg hamarosan, és ők csinálták a Jurassic Park Danger! játékot is, tehát van tapasztalatuk a filmekből/könyvekből/történetekből készítendő játékokban. A játékmenetről nem igazán tudni még semmit, az alapparaméterek viszont megvannak: 3-5, legalább 17 éves (nyilván a horrorjelleg, semmint a bonyolultság miatt) játékos ülhet neki, akiknek 45-60 percre lesz szükségük, hogy lenyomják. Mechanikailag kooperatív, ééés árulós is lesz!! Vagyis valaki közületek már meg lesz rontva… A játék még idén, de hogy itthon is kiadják-e, nem tudható, de mi inkább arra tippelünk, hogy nem.

 

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

 

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva