Dota 2

Új edzője lett a TNC Predator csapatának


A TNC Predator ezidáig igen jól szerepel a Dota 2 2019-20-as kiírásában; októberben az ESL One Hamburg 2019-et, novemberben pedig az MDL Chengdu Major-t is megnyerték, ezért meglepő a mostani döntésük, ugyanis a csapat edzőjének – a korábban játékosként hullámzó teljesítményt nyújtóKim “Febby” Yong-min-t szerződtették le.  Ennek értelmében már a TNC következő versenyén, a január 18-án kezdődő Leipzig Major-on Febby irányíthatja a csapatot.

Kép: Game Tought

Kim “Febby” Yong Dota 2-s karrierje 2012-ben kezdődött a Kaipi csapatánál, ahonnan egy évvel később továbbállva számos csapat berkeiben megfordult. Az igazán átütő siker mindig elkerülte, hét év alatt összesen 16 különböző klub színeiben szerepelt, ezek közül a legtöbbet az MVP Phoenix-nél töltötte: 2015-től egészen 2017-ig. Ebben az időszakában volt a legsikeresebb is, ellentétben a számára átlagosnak mondható 5-9-ik helyezéseivel, az MVP-vel két év alatt hatszor állhatott a dobogó csúcsára. Legutóbb a T1-et (SK Telekom 1) erősítette, amivel novemberben a DreamLeague Season 13-ban, nem túl acélos játékkal egészen az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Alpha X Hashtag 2-0 arányban győzte le őket.

A TNC Predator-tól elég meglepő húzás volt edzőnek szerződtetni Febby-t, bár el kell ismerni, legtöbbször nem a sikeres játékosokból válnak a legjobb edzők, és a Dota 2 létezése óta játszó Febby bizonyára rengeteg hasznos tapasztalattal rendelkezik, ami a csapat hasznára is válhat. A következő versenyükön meglátjuk, bár az alapján korai lenne bármilyen következtetést levonni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva