Counter Strike

A Valve átalakítja a CS:GO Majorok meghívásos rendszerét


A Valve arról értesítette a fő versenyszervezőket, hogy a Major jelenlegi, meghívásos rendszerét kivonják a forgalomból, és helyette egy rangrendszer fog dönteni a résztvevő csapatok kilétéről.

Ez azt jelenti, hogy a Major-negyeddöntőbe jutottak innentől kezdve nem lesznek automatikus résztvevői a következő nagyversenynek, ahogy a 9-16. helyezettek sem kerülnek egyből a következő Major kvalifikációs részére.

A továbbiakban – kezdve a májusi ESL One Rio-val – pontokat fognak gyűjteni a csapatok, de nem csak az adott Majoron, hanem még további két nagyobb eventről is, amelyek a következő Major-t megelőző időszakban kerülnek megrendezésre.

Ha ez így elsőre bonyolultnak tűnik, itt egy példa:

  • Május: ESL One Rio, Major – a csapatok pontokat gyűjtenek, és minél előrébb végeznek, annál többet szereznek
  • Május – November: az idei év két nagyversenye közti időszak, ahonnan majd kiválasztásra kerül két nagyobb event, ahonnan szintén pontokat lehet gyűjteni
  • November: Őszi Major (szervező, és helyszín egyelőre ismeretlen) – az a 16 csapat kap meghívást, amely a 3-tornás rangsorolásban az 1-16. helyen végzett

Tehát a ranglista első nyolc helyezettje Legendaként, a 9-16. helyezettek pedig Kihívóként érkeznek az őszi nagyversenyre. A 17-24. helyen levő csapatok, azaz a Main Qualifier résztvevői ugyanúgy kapnak majd spotot, mint eddig, a már meglévő Minor-rendszerrel.

A formátum a riói nagyversenyt követően változik.

A fejlesztők arra kérték a versenyszervezőket, hogy közösen döntsenek a másik két pontszerzős torna kilétéről, amely lehet új, vagy meglévő, de mindenképpen meg kell felelnie a következő kritériumoknak:

  • Július, augusztus, vagy szeptember hónapban kerül megrendezésre, méghozzá LAN-on, legalább nyolc csapat részvételével.
  • A LAN-ra vezető esemény lehet online is, de legalább 24 csapatosnak kell lennie.
  • A 24 spotból 16-ot kell kapnia a Major-rangsor csapatainak, a fennmaradó 8-ról pedig a szervezők dönthetnek.
  • A legjobban szereplő (top 16) csapatok osztoznak a pontokon.
  • A kiemelésről a már meglévő rangsor fog dönteni.
  • Az összdíjazás (minimum) 250 ezer dollár lesz.

A döntés mindenképpen pozitív, hiszen már több alkalommal is volt rá példa, hogy egy csapat megnyert néhány találkozót, bejutott a legjobb nyolc közé, és itt megállt a tudomány.

További eredmények nem jöttek, csak egy versenyen éppen jól sült el néhány BO1-es meccsük (az ELEAGUE Boston-nal bezárólag még az elimination és advancement meccsek is BO1-ben zajlottak), és a következő Major-re ettől függetlenül is meghívást kaptak.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül: Quantum Bellator Fire, compLexity, BIG.

A Majorok rendszerét illetően az elmúlt években csak két komolyabb változtatás volt: 2015-ben az ESL One Katowice előtt bevezették az Offline/Main Qualifier részt, illetve 2018-ban belenyúltak a New Legends Stage-be is, ugyanis az ott finiselő utolsó két csapat már nem kap Challenger-státuszt, hanem a Minor “Play-in” részéről kell kiharcolnia a spotot.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva