Counter Strike

A legjobb CS:GO játékosok 2019-ben – device (3.)


Elérkeztünk a húszas lista dobogójához, ahol már a fennmaradó játékosok között már csak nüanszok döntöttek. A s1mple-ZywOo-device trióból végül a dán húzta a legrövidebbet, így harmadikként zárt.

Device zsinórban hatodjára szerepel a listán, ami már önmagában is nagy eredmény. Ha pedig végigfutunk a helyezéseken, akkor csak ámulunk, de ezzel együtt egy kicsit sajnáljuk is.

  • 2014: 20. helyezés – A listára éppen felfért, mint a Dignitas tehetséges, nagy jövő előtt álló játékosa.
  • 2015 és 2016: 3. helyezés – A TSM és az Astralis színeiben már világszintet hoz, de az átütő eredmények még hiányoznak.
  • 2017: 5. helyezés – Az Astralis – többek között – Majort nyer, de az igazán fontos meccseken device rendre “eltűnik”.
  • 2018: 2. helyezés – Megvan a második Major győzelem, device hétszer is MVP, és olyan szintet hoz, ami a korábbi évek mindegyike során első helyet ért volna, de s1mple földöntúli teljesítményével már nem tudott versenyezni.
  • 2019: 3. helyezés – Negyedjére is dobogóra kerül, de az első hely továbbra sem jön össze. Hogy miért nem? A cikkből kiderül.
Device az IEM Beijing során. Az Astralis által megnyert tornán 1.43-as ratinget ért el, ami végül a 2019-es egyéni legjobbja lett.

2019-ben az Astralis tizenhat nagyobb LAN-on vett részt, ebből kilenc alkalommal is döntőig jutottak, és végül hatot meg is nyertek. Szeptemberig – egy BLAST-állomás mellett – ez leginkább a katowicei Major megnyerésében merült ki, ám az első félév sokkal inkább a Liquid-ről szólt.

Aztán ősztől kezdődően beindult a dánok gépezete, és sikert sikerre halmoztak. Összejött többek között a Major-duplázás is, hiszen az év második nagyversenyét, a berlini StarLaddert is ők nyerték, ahol ráadásul device lett az MVP.

Ezenkívül kétszer választották a legértékesebb játékosnak, a BLAST São Paulo, és az ECS S8 során, illetve begyűjtött még hét EVP-címet is.

Device a bahreini BLAST Global Final során, ahol az Astralis tornagyőzelemmel zárta az esztendőt.

Device továbbra is a világ egyik legjobb játékosa, de az Astralis-nál olyan szintű csapatmunka zajlik, amihez nem “szükséges”, hogy mindig reflektorfénybe kerüljön, hiszen a többiek is alaposan kiveszik a részüket a sikerekből.

Ezt jól fémjelzik a HLTV-s helyezések is: Magisk 5., Xyp9x 14., dupreeh 16. lett, és gla1ve is csak éppen hogy lecsúszott a listáról.

A főbb mutatókban is s1mple és ZywOo mögé került, így a HLTV által kiemelt statisztikák között első helyet nem találunk. Persze így sem panaszkodhat, hiszen több tekintetben is az élbolyba került, és mindenben átlag felett teljesített.

Harmadik legjobb rating (1.22), K/D arány (+656) és CT-oldali rating (1.29), csak hogy a legjobb mutatóit említsük. További érdekességek:

  • Megnyerte entry-párbajai 61.5%-át (#4)
  • 1.29-es impact rating (#4)
  • Körönként átlagban 0.77 kill (#5)
  • Körönként átlagban 0.13 entry-kill (#5)
  • Multi-killt szerzett a körök 19.5%-ában (#6)
  • Körönként átlagban 0.60 halál (#8)

Device kiváló évet zárt az Astralis-szal, és ő maga is kiemelkedően játszott, de a s1mple-ZywOo duóval nem tudta felvenni a kesztyűt. A 24 éves dán játékos szinte mindent megnyert már a játékban, amit meglehet, ám ez a HLTV-elsőség nem akar összejönni. Azt csak ő tudhatja, hogy ez legbelül mennyire zavarja, de – a számtalan siker mellett – ennyi keserűséggel talán meg tud bírkózni.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva