Gaming

Az erőszakos játékok gyilkolásra tanítanak! – állítja az USA egykori alelnöke


Joe Biden egészen hajmeresztő kijelentést tett.

Az elmúlt évek alatt több alkalommal is láthattuk már, hogy a politikai haszonszerzés érdekében rengeteg politikus szinte bármire képes. Így van ezzel az Amerikai Egyesült Államok egykori alelnöke és egyben aktuális elnökjelöltje, Joe Biden is, aki extra szavazatok reményében egy igencsak merész kijelentést tett a fejlesztőkkel és az erőszakos játékokkal kapcsolatban.

A 77 éves politikus a New York Times-nak adott interjújában a Szílicium-völgy kapcsán azt nyilatkozta, hogy az ott dolgozó játékfejlesztők meglehetősen arrogáns, fura alakok, akik valójában azért hívják magukat művésznek, mert olyan játékokat készítenek, amik ölésre tanítják az embereket. Biden egyébként már évekkel ezelőtt is nekiment a játékipar szereplőinek, amikor azt akarta, hogy az összes erőszakos médiumot adóztassák meg.

Legfrissebb nyilatkozata egybecseng Donald Trump tavalyi megszólalásával, amikor az amerikai lövöldözések kapcsán az USA elnöke az erőszakos videójátékokat tette felelőssé, nem pedig a tömegek által kifogásolt szabad fegyverhasználatot. Bár tény, hogy bizonyos játékok nem kevés stresszt, feszültséget és olykor frusztrációt képesek okozni, azért a sokszor egyéni és/vagy társadalmi felelősséget nem kellene rájuk hárítani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva