BoardGame

Az évszázad betörése


Hétfőn írtuk össze a Szépművészeti Múzeum társasjátékait, melyeket kiállításnézés közben lehet játszani, leginkább családilag. Most pedig itt van a múzeum klasszik társasa, a Budapest-művelet – nyilvános teszt és a szerző bemutatója január 30-án a Játsz/mában.

Az alaphelyzet ebben is az, mint az egyik “bőröndösben”, A kobold nyomában: kirabolták a Szépművészetit. Viszont ez már komolyabb, a játékosoknak nagymenő európai nyomozókként kell kideríteniük, kik a tettesek, hogy melyik európai városban vannak, és mely festmények vannak náluk.

A játék kooperatív, a játékosok együtt haladnak, és mint minden ilyenben, az együttműködésükre van szükség. Január 30-án, csütörtökön fél 6-től a tervező Hegedűs Robin mutatja a Budapest-műveletet. Aztán tesztelés, lesz a Játsz/mában (Budapest, V. kerület, Reáltanoda utca 16.)  két magyar mellett két angol és két magyar nyelvű prototípus is.

A játék alapja egyébként egy megtörtént betörés, melyről olasz dokumentumfilm is készült, A Budapest-művelet – Az évszázad betörése címmel. Ennek díszbemutatója is nyilvános, és egy nappal a játékbemutató és -tesztelés előtt, január 29-én, este fél 7-kor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban (VIII., Rákóczi út 21.).

Cikkünk a Szépművészeti Múzeum kiállításmegnézős-sétálós társasjátékairól:

Láthatatlan tolvaj kobold

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva