Gaming

Február végétől újra szökik a málna!


A One Punch Man gondoskodni fog róla.

Az elmúlt években Dunát és Tiszát lehetett rekeszteni a mozivászonra vitt képregényadaptációkkal, amik sok esetben szinte teljesen egy kaptafára készültek. Kiváló ellenpélda volt erre a Marvel fenegyerekének számító Deadpool, aki szórakoztató formában figurázta ki a túlságosan pátoszos szuperhősöket. Pont ilyen a One Punch Man: A Hero Nobody Knows is, ami netes képregényként indult, később manga és anime készült belőle, hogy utána most februárban verekedős akciójátékként érkezzen meg közénk.

A leginkább szuperhős paródiának tekinthető történet szerint főhősönk, Saitama egy egyszerű hivatalnok, aki véletlenül egy utcai balhéba keveredik, ahol a szebb napokat is látott Tiv Tivy módjára gyakorlatilag mindenkit elgyepál. A hirtelen jött sikeren felbuzdulva elhatározza, hogy szuperhősnek áll, amihez kidolgozza azt az edzéstervet, amitől megerősödve egyetlen ütéssel is képes lesz elintézni az ellenfeleit.

Lenyűgöző képessége természetesen sok humoros szituációt szül, hiszen Conor McGregornál gyorsabban is ki tudja ütni a legdurvább ellenfeleit. Mivel az alapjául szolgáló anime rövid idő alatt is hatalmas népszerűségre tett szert, ezért várható volt, hogy hamarosan videójáték formában is megjelenik, amit a BANDAI Namco a Spike Chunsoft fejlesztőcsapatával karöltve hoz el nekünk február 28-án PC-re, PlayStation 4-re és XBOX ONE-ra.

Azonban nem egy klasszikus verekedős játékot fogunk így kapni, hiszen a One Punch Man mindvégig 3v3-as felállással operál, amit anno a Tekken Tournament Tagokban és legutóbb a Dragon Ball FighterZ-ben egyaránt szerettünk. Hangvétele továbbra is laza lesz, amit a rajzfilmes környezet, a látványos harcok és a rengeteg szórakoztató karakter tesz teljessé – például Genos, Hellish Blizzard, Mumen Rider és Speed-o’-Sound Sonic.

Jogosan merülhet fel viszont a kérdés, hogy ha hősünk egy ütéssel bárkit elintéz, akkor miért rakják bele egy verekedős játékba. Ezt a problémás helyzetet igencsak kreatívan oldották meg a One Punch Man készítői, ugyanis főszereplőnket nem válogathatjuk be a csapatunkba, viszont minél több sikeres sebzést és kombót osztunk ki, annál hamarabb ér oda a bunyó helyszínére, hogy a végső csapást már ő vihesse be ellenfelünknek.

Külön jó hír, hogy a játék az online mellett helyi többjátékos módokkal fog érkezni, így senki se tántoríthat el minket attól, hogy ismerőseinkkel, vagy éppen legjobb barátainkkal – optimális esetben – felesleges sérülések nélkül verekedhessünk egy nagyot. Ne feledjétek, a One Punch Man: A Hero Nobody Knows február 28-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és XBOX ONE-ra!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva