League of Legends

Minden, amit a Legends of Runeterra nyílt bétájáról tudnod kell!


Ideje felkészülni a kártyapartira.

Pár napja már összeszedtük nektek, hogy kezdő játékosként hogyan érdemes költekezni a Riot Games vadiúj kártyajátékában, most pedig azt mutatjuk meg, hogy mi mindent kell tudnotok a Legends of Runeterra sokaknak már ma, de a legtöbb játékosnak holnap rajtoló nyílt bétájáról.

Ugyebár két zárt bétakör már lezajlott, úgyhogy végre jöhet a nyílt teszt, ahol a Riot csapata végre még több játékosnak teszi elérhetővé a free to play kártyajátékát. A Legends of Runeterra sok hasonlóságot mutat a Hearthstone-nal, hiszen itt is a kombinatorikai készségekre és a kreativitásra egyaránt szükség van, viszont abban lényegesen eltér, hogy sokkal könnyebben lehet benne pénzköltés nélkül épkézláb paklikat építeni.

Az így összeszedhető paklik a League of Legends univerzumból ismerős bajnokokból, karakterekből és egyéb teremtményekből tevődnek össze, akik egytől egyig különleges előnyöket adnak nekünk. A nyílt béta korai hozzáférésű változata ráadásul már ma este 8 órakor elindul, a mindenki számára elérhető pedig holnap este 8 órától veszi kezdetét.

Az újabb bétateszt alkalmából a Riot több változtatást és erősítést is kieszközölt az első kártyajátékán, amik a megszerezhető tapasztalati pontokra és jutalmakra, valamint a játékon belüli valuta árára is hatással lesznek. Mivel azt szeretnék, hogy ne kelljen annyira sok időt a szintezésre fordítani, ezért optimalizáltak az XP-mennyiségen, így az első napi győzelmünk 400, a második 200, a harmadik pedig 100 tapasztalati pontot ér, de ha egy nap 11-nél több meccset nyerünk, akkor utána már újabb győzelem esetén kevesebb XP jár.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy 11 és 15 közötti nyert mérkőzés után 150, 16 és 20 közötti win között 100, 21 és 30 között 50 XP-t adnak nekünk, míg a 31. győzelemért és az után már nem kapunk tapasztalati pontot. Az elvesztett meccsek alapjáraton naponta 100 XP-t jelentenek, viszont ez 5 és 10 közötti loss esetén 75, 11 és 20 közöttinél pedig 50 XP-re módosul. Ha viszont 31-nél is többet bukunk egy nap, akkor aznapra már nem jár több tapasztalati pont.

Korábban már kiemeltük, hogy mennyire megéri foglalkozni a játékon belül található Expedíciókkal, amik győzelemkor 100, vereség esetén 50 XP-t adnak, de ha a trialt kipörgetjük az akár 2000 tapasztalati pontot is jelenthetnek. Egyúttal érdemes odafigyelni a napi és heti megszerezhető jutalmakra is, ugyanis így relatíve könnyen juthatunk az expedíciózásra felhasználó tokenekhez, valamint shardokhoz, amikből aztán erősíthetjük a paklinkat.

Akik már próbálták a Legends of Runeterrát, azok tudják, hogy itt nem a Riot Pont, hanem az Érme a játékon belüli valuta, amin a nyílt bétára kicsit változtatott a fejlesztőcsapat, hiszen 10 dollárért már ‘csak’ 1000 pénzérme jár, viszont a bajnokkártya 400 helyett már csak 300-ba kerül. Ugyanakkor jó hír, hogy aki már játszott valamelyik korábbi bétakörben és vásárolt érméket, az továbbviszi a nyílt bétára.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva