Counter Strike

Csonka lesz az ESL Pro League és a formátum is változik


Az ESL versenyszervező bejelentette, hogy a Pro League S11 során – a korábbi 48 helyett – csak 24 csapat fog szerepelni, továbbá nyilvánosságra hozta a meghívott csapatokat, és a formátumot.

A hír részben megerősíti a DBLTAP csütörtöki írását, amelyben már beharangoztak egy 24 csapatos Pro League-t (ez már mindhárom fő régiót magába foglalja), ráadásul közzétettek egy listát is a potenciálisan résztvevő csapatokról.

DeKay által feltételezett csapatokhoz képest a valóság csak két eltérést mutat: nincs Cloud9 és MIBR, van viszont GODSENT és OG. Előbbi kettő hiánya nem meglepő, hiszen a Pro League-gel egyidőben fut majd a B Site League, így a csapatok eleve csak az egyiken tudnak majd ott lenni.

Twistzz (Liquid) egy ESL Pro League során.

Az ESL pénteki bejelentésében szereplő 24 csapat részvétele egyelőre még nem hivatalos, csupán annyit takar, hogy meghívást kaptak és a szervező várja a válaszukat.

A mérkőzések formátumát is érte változtatás. Négy darab, round-robin rendszerű csoport lesz, azaz mindenki játszik mindenkivel, ráadásul végig BO3-ban. A csoportok győztesei egyből a rájátszás végső szakaszában találják magukat, míg a második és harmadik helyezettek a play-off kezdeti fázisába kerülnek.

Ha már fény derült a legjobb hat csapat kilétére, akkor a verseny egy háromnapos LAN-on folytatódik, ahol immáron közönség előtt játsszák le a fennmaradó meccseket. További információk, és a meghívott csapatok listája ITT megtalálható.

Borítókép: Esports Observer

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva