BoardGame

Szerepjáték magányosoknak


Aki a rendszerváltás körül volt gyerek, nosztalgiával emlékszik a Kaland-játék-kockázat könyvekre, és sokan hiányolják is az egyszemélyes történetvezérelt szerepjátékkönyveket. Nem csak nekik jó hír, hogy hamarosan három vadiúj is megjelenik Magyarországon.

Az 1992 körül megjelent könyvek a Fighting Fantasy sorozatból kerültek ki, ebben 1982 és 1995 között összesen majdnem 60 kötet jelent meg. A két eredeti szerzőhöz, Steve Jacksonhoz és Ian Livingstone-hoz később többen is csatlakoztak a Titán nevű fantasy-világ építésében; a legtöbb rész itt játszódik, meg van pár scifis és földi horror is.

Most a Gémklub jelentette be, hogy idén tavasszal új sorozatot indít Képregényes kalandok címmel, melynek keretében rögtön három egyszemélyes szerepjátékkönyvvel dobbantanak. Ráadásul mint a sorozat neve is mutatja, ezek képregényesek lesznek, és ha nem is kifejezetten fantasys-scifis környezetben játszódnak, mint a hajdani Kaland-játék-kockázatok, azért ezek is izgalmasnak tűnnek.

A Lovagok című ugyan középkori, kicsit fantasys is lesz, de nem az a komolykodós Trónok harcás fílingű, hanem inkább vicces, legalábbis a borítója alapján határozottan erre tippelünk. Aztán a Sherlock Holmes-ban négy rejtély nyomába kell erednünk, és még választhatunk is, hogy maga Sherlock vagy segítője, Watson bőrébe bújunk-e. A harmadik, a Fogságban pedig állítólag “kőkemény thriller, szigorúan felnőtteknek”.

 

 

Meghalt a király, éljen a király!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva