Gaming

A legenda visszatér, úton a System Shock remake!


Másfél órán át csodálhatjuk a felújított változatot.

Még javában óvodásként tologattuk a műanyag dömpert a szegedi játszótéren, amikor Warren Spector és csapata 1994-ben összehozta a System Shock című játékot, ami olyan nagyszerű alkotások készítőire volt hatással, mint az ingyenesen játszható Half-Life, a már sokadik újragondolást kapó Resident Evil, vagy a szebb napokat is megélt Metal Gear Solid. Jó pár évvel ezelőtt egy sikeres Kickstarter kampányt is indítottak a legendás első rész remake-jének elkészítésére, ami eredetileg 2017 (!) végén debütált volna, de a fejlesztő srácok eléggé túlvállalták magukat.

Hála az égnek azóta rendezték soraikat a Nightdive Studios munkatársai és legutóbb meg is mutatták, hogy pontosan hogyan fest a jelenleg pre-alfa állapotban lévő System Shock. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ez még tényleg nagyon korai fázis, ezért messzemenő következtetéseket semmiképp se vonjunk le a játékmenetet bemutató videóból, hiszen rengeteg dolog változhat még a végleges változatra.

Az újragondolt System Shock alatt egyébként az Unreal motor dübörög, ami sokat segít a fejlesztőknek abban, hogy megfelelő látványvilággal és kellemes gépigénnyel tudják elhozni az eredeti játékmenet legtöbb elemét megtartó alkotást. Az már csak hab a tortán, hogy ígéretük szerint már idén meg fog jelenni a remake, de az eddigi munkatempójukat látva erre azért nem mernénk mérget venni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva