Tech

Mától bárhol játszhatsz a konzolos játékaiddal! Magyarországon is kipróbálható az Xbox Game Streaming!


A Microsoft már korábban bejelentette, hogy az Xbox Insider program keretein belül a már tesztfázisban működő Game Streaming szolgáltatásuk hamarosan új országokban is elérhető lesz. Ezidáig kellett türelemmel lennünk, ugyanis a mai naptól hazánkban is kipróbálhatóvá vált az Xbox Game Streaming, amivel szinte bárhonnan játszhatunk a konzolos játékainkkal.

Első lépésként az Xboxra le kell tölteni az Xbox Insider applikációt, ezt a Store-ban fogjátok megtalálni. Míg tart a letöltés (pár másodperc), addig a telefonotokra vagy a tabletetekre a Google Play-ből telepítenetek kell az Xbox Game Streaming (Preview) appot, amit ha elindítasz a képernyőn megjelenő utasításokkal össze kell párosítanod a konzollal. Ezt majd az Xboxon kell megerősítenünk, előtte viszont érdemes frissíteni a kontrollert, amit egy mikro USB kábellel és az Xbox Accessories segítségével tehetsz meg. Ha mindezzel megvagy, akkor célegyenesbe érkeztél, csupán a kontroller és a telefon párosítása van hátra. Fontos, hogy kizárólag Android 6.0 vagy nagyobb, és Bluetooth 4.0 vagy annál nagyobb verzión működik!

Maga a streaming egyelőre csak tesztfázisban van, számos funkció nem elérhető vagy nem működik megfelelően, és még a központi szerverekkel is akadhatnak problémák. A Preview programot alapvetően azért tették nyilvánossá, hogy a szolgáltatás megjelenéséig a felhasználók segítségével tökéletesíthessék. Nagyban támaszkodnak tehát a visszajelzésekre, amiket a későbbiekben valamivel honorálni is szeretnének, így mindenképpen érdemes lesz elmondani a tapasztalataitokat és jelezni a felmerülő problémákat.

A game streaming-cloud gaming egy igen izgalmas terület, többen ebben látják a videojátékok jövőjét, tavaly év végén például a Google is beszállt a felhő alapú játékba a Stadia-val, ami eddig kevés és csalódáskeltő eredményeket produkált. Ez persze betudható annak, hogy a keresőóriásnak semmi tapasztalata ezen a területen, ezért adhat okot a bizakodásra a Microsoft, akiknek azért van némi, illetve a félkész állapotban lévő szolgáltatásukat sem súlyos pénzösszegekért, hanem megfelelő kommunikációval teljesen ingyenesen mindenki számára elérhetővé tették.

Szalagkép: The Verge

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva