BoardGame

Több mint 5 millió dollárt gyűjtött az Eitherfields a Kickstarteren


Még mindig nincs vége a tavalyi év legjeit sorjázó listáknak – most épp a magyar Gamerelation top12-es gyűjtéseit mutatjuk, mely a Kickstarter legjobbjait szedte össze.

A legtöbb pénzt gyűjtők versenyét majdnem 5,2 milló dollárral az Eitherfields nyerte, ami az egyik legjobban várt játéknak számít az idén. A játék maga az álmok világába vezet, a figurái pedig elképesztőek. Ezen a listán a második a 4 millió dollárt összeszedő Bloodbourne-társasjáték, ami pedig a videojátékos társasmutációk között számít 2020 slágerének.

A legtöbb támogatós listán a Bloodbourne hatodik lett, majdnem 24 ezerrel, míg az Eitherfields közel 33 ezerrel a harmadik. Kiemelendő a negyedik Turmoil, vagyis magyar címén a Hatalmi játszma, ami a Mars terraformálása utolsó (hivatalos) kiegészítője, 26 ezres táborral. Kíváncsaik lennénk, hányan bánták meg, mert ugyan nekünk nagyon tetszik, de tény, hogy nagyon megosztó kieg lett… Ebben a kategóriában a szoros volt a verseny az első két helyen: a Throw Throw Burrito (ebben burrtókat kell egymáshoz dobálni, pfff) 53 643 támogatójával alig maradt le a Trial by Trolley (ebben a feketehumorú játékban az a kérdés, hogy adott helyzetekben kinek értékesebb az élete, mindez pedig kontrasztosan, teljesen komolytalan dizájnnal) 55 024-étől.

A magyar vonatkozású Kickstarter-kampányokat is listázta a Gamerelation. Ezt valamivel több mint egymillió dollárral a Mindclash Games Anachrony: Fractures of Time Expansion and Infinity Box kampánya nyerte, nagyságrendekkel a mezőny előtt – a második Cultistorm (korábbi cikkünk róla) 143 ezer dollárt szedett össze. Ötödik lett a Shadow Tactics 95 ezerrel; erről nemcsak hírünk, de miután elmentünk egy tesztelésére, a fejlesztéséről interjút is közöltünk.

A teljes lista itt böngészhető.

 

Zenit – az egyensúly megtapasztalása

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva